EXCLUSIV. Şerban Huidu: "Cei doi băieţi ai mei m-au tras înapoi la viaţă"

EXCLUSIV. Şerban Huidu: "Cei doi băieţi ai mei m-au tras înapoi la viaţă"

Şerban Huidu a vorbit, în premieră, pentru EVZ despre accidentul pe care l-a avut la schi şi perioada de recuperare destul de dificilă.

Mergem în acelaşi parc, în cartierul Cotroceni, de ani de zile, cu copiii. El soseşte spre seară. Huidu, împreună cu cei doi băieţi constituie o apariţie specială. Se deplasează de cele mai multe ori cu o bicicletă cu remorcă, unde cei doi băieţi viteji, dar încă micuţi, au câte un loc foarte sigur. Câteodată vine şi soţia lui, cu role. În parcul Romniceanu, căci despre el este vorba, Huidu se simte bine. Lumea s-a obişnuit cu el. Este un părinte oarecare. Gesturile nu-i sunt urmărite şi nimeni nu trage cu urechea la ce vorbeşte el. Decât în limitele bârfei obişnuite. Din câte am observat, mamele îl apreciază pentru că este un tată grijuliu.

Cu câteva săptămâni în urmă, pe la orele 19.00, a revenit în parc. Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Recuperare minune

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este foarte schimbat. Parţial, din politeţe îi spun că arată bine.

"Să ştii. Chiar arăt bine, faţă de cum am fost. Recent m-au văzut medicii de la Viena şi s-au minunat de cât de repede mă recuperez. Muncesc mult pentru asta. Fac un program complex. Până ieri luam şi nişte medicamente foarte puternice. Mă simţeam ca şi cum aş fi fost beat tot timpul."

De fapt arată foarte bine. Mersul este doar puţin schimbat. Unele mişcări parcă nu sunt chiar ale lui.

"Am avut semne pe faţă. Aşa cum, probabil, ai auzit, am vrut să evit nişte copii, am ieşit de pe pârtie prin pădure şi m-am oprit într-un copac. Ochelarii s-au spart. Cioburile mi-au intrat în faţă. Acum nu se mai vede nimic. Trebuie să ştii că aveam cel mai bun echipament care există. Poate şi din cauza asta trăiesc. Dintr-un grup mai larg de prieteni eram singurul care purta cască şi nu orice fel de cască, ci ultima invenţie. Acest lucru m-a salvat şi, cu siguranţă locul unde s-a întâmplat. Elicopterul a venit imediat. Asistenţa medicală a fost cea mai bună".

Din câte ştim toţi el a lipsit din viaţa reală un timp. Ce o fi simţit?

"Nu am fost în comă indusă, cum am auzit că s-a spus. Am fost chiar în comă. Nu îmi aduc aminte cum este Dincolo. Amuzant mi se pare că atunci când m-am trezit am spus că sunt la Lima. Citisem "Mătuşa Giulia şi condeierul" de Mario Vargas Llosa, o carte care m-a marcat foarte mult dacă m-am întors de dincolo cu ea în cap. Acolo acţiunea se petrece înainte de apariţia televizorului, în Peru. La Radio Panamericana, un tânar redactor se îndrăgosteşte de o matuşă prin alianţă, Julia. El are 18 ani, e student la Drept ea are 32, e boliviancă şi proaspăt divorţată. Eu am început viaţa mea de băiat mare lucrând la radio. Este un motiv în plus pentru care mi-a plăcut acest roman".

8 ori 5 fac 500

Cu cât vorbim mai mult cu atât mi se întăreşte convingerea că este pe punctul de a se fi recuperat complet şi că accidentul va fi doar o amintire nu peste mult timp. Cam aşa crede şi el.

"Este o diferenţă enormă între cum am fost şi cum sunt acum. Când m-am trezit m-au mai întrebat cât fac 8 ori 5 şi eu am răspuns că 500. Acestea, însă, devin amintiri. Familia şi în special cei doi băieţi ai mei m-au tras înapoi la viaţă. De mai multă vreme mi-am reluat activităţile normale. Aproape toate. Particip la emisiuni, produc "Cronica Cârcotaşilor", conduc maşina, desigur".

Foarte puţin am mai vorbit despre accident. Am început cu bârfa şi el cu glumele. Chiar dacă a fost puţin şi pe tărâmul celălalt privirea şi firea lui Şerban Huidu nu s-au schimbat cu nimic. Poate cei de acolo l-au lăsat aşa cum e pentru că l-au simpatizat şi au considerat că merităm şi noi să îl avem aşa cum e el. În curând toată lumea o să îl vadă mult mai des, la fel de des ca înainte.

CUM S-A ÎNTÂMPLAT

Accidentul care l-a adus pe Huidu la un pas de moarte

În ziua de 29 decembrie 2010, realizatorul TV Şerban Huidu a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar din Innsbruck, după ce a suferit un accident pe o pârtie de schi din apropierea staţiunii austriece. La început media a difuzat ştirea că ar fi murit. Primele informaţii de la Poliţia din Innsbruck au lămurit împrejurările în care s-a petrecut accidentul“

… la ora 13.45 a fost găsit în zona de coborâre a pistei Familienabfahrt din staţiunea Patscherkofel, comuna Patsch, un bărbat de naţionalitate română, în vârstă de 34 de ani. Era îmbrăcat în costum de schi şi avea cască de protecţie. Pe porţiunea numită Nassengraben, acesta şi-a agăţat un schi şi s-a prăbuşit în partea stângă a direcţiei de mers, circa 10 metri printre copaci în pădure. Rănitul a fost găsit într-o zonă din afara spaţiului delimitat al pârtiei, într-un şanţ, după ce a trecut printre mai mulţi copaci. Avea leziuni grave la cap. Primele informaţii despre român au venit de la patrula de schi, care a solicitat intervenţia elicopterului medical de urgenţă. A fost dus cu o targă, până la locul unde a putut ateriza elicopterul, care l-a transportat la spitalul din Innsbruck." În prima săptămână a lunii ianuarie ştirile despre Şerban Huidu au început să anunţe îmbunătăţiri ale stării lui de sănătate, însă recuperarea este lungă şi anevoioasă.

În ziua de vineri, 4 februarie el s-a întors în ţară şi a început tratamentele de recuperare, revenind în toate emisiunile care l-au consacrat, însă la "Cronica cârcotaşilor", emisiunea difuzată de Prima TV, are apariţii sporadice.

Încurajaţi-l pe Huidu! Dacă vă este dor de cârcotaşul Şerban Huidu, trimiteţi-i un mesaj de încurajare prin intermediul paginii de Facebook a EVZ. Cuvintele voastre vor ajunge la realizatorul TV şi radio, iar cele mai frumoase mesaje vor fi publicate în "Evenimentul zilei" şi pe www.evz.ro