Evenimentul Zilei > Social > Exclusiv. Alertă la granița cu Ungaria. Poliția de Frontieră, măsuri de ultimă oră
Exclusiv. Alertă la granița cu Ungaria. Poliția de Frontieră, măsuri de ultimă oră

Exclusiv. Alertă la granița cu Ungaria. Poliția de Frontieră, măsuri de ultimă oră

Poliția de Frontieră anunță măsuri de ultimă oră legat de întărirea dispozitivelor de acțiune pentru controlul și supravegherea frontierei cu Ungaria în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

“Astfel, au fost dispuse și sunt efectuate la acest moment, împreună cu autorităţile din ţara vecină, acțiuni în sistem integrat pe toată frontiera cu Ungaria, respectiv pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, unde dispozitivele de intervenție vor fi angrenate, în mod progresiv, în funcție de dinamica situației operative înregistrate, în diferite zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră.

În sprijinul acestor activități, în punctele de trecere a frontierei, alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control şi verifică autenticitatea documentelor de călătorie şi mijloacele de transport, participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră. Acestea sunt formate din polițiști de frontieră și câini de serviciu şi sunt prezente în permanenţă la misiunile de supraveghere şi control de la graniţă”, spun cei de la Politia de Frontieră.

Au fost identificate trei moduri de operare principale atunci când vine vorba despre trecerea ilegală a Frontierei:

– încercarea de trecerea frontierei prin alte locuri decât cele destinate în acest sens;

– ascunderea în mijloacele de transport;

– folosirea de documente false de călătorie sau sustragerea de la controlul de frontieră.

“În acest context, la graniţa de vest, de cele mai multe ori persoanele care vor să treacă ilegal frontiera, aleg să se ascundă în mijloacele de transport, de tipul automarfarelor, în momentul în care acestea sunt oprite pentru efectuarea repausului. Astfel, în primele 8 luni ale anului 2022, au fost depistate aproximativ 3.000 de persoane cetăţeni străini care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunşi in mijloace de transport, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră” adaugă Poliția de Frontieră.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]