Evenimentul Zilei > Economie > „Excelența în management” și-a desemnat câștigătorii
„Excelența în management” și-a desemnat câștigătorii

„Excelența în management” și-a desemnat câștigătorii

desemnat câștigătorii Managerii care au performat anul trecut au fost distinși cu premii de excelență în business, ieri seară, de către revista Capital. Evenimentul a fost organizat la Hotelul Hilton din Capitală

Au fost acordate premii oamenilor care ocupă funcțiilecheie în fiecare business, fie că e vorba de directori executivi, manageri de resurse umane sau de directori financiari.

Cuvântul de deschidere a aparținut amfitrionului evenimentului, Claudiu Șerban, director editorial al revistei Capital, care a prezentat cele 9 categorii de premii, între care: „cel mai bun CEO”, „cel mai bun CFO şi manager comercial”, „cel mai bun manager de resurse umane”, „premiul pentru coordonarea unei tranzacții” și cel „pentru coordonarea unei noi intrări pe piață”.

Oana Osman, redactorulșef al Revistei Capital, a detaliat criteriile care au stat la baza alegerii câștigătorilor. Orientarea către rezultate, concentrarea pe client, viziune și leadership inspi rațional, alături de urmărirea scopurilor propuse au fost indicatorii cheie luați în calcul. Pentru fiecare categorie s-au acordat trei premii, existând între opt și zece nominalizări.
Liderii dezvoltării de business

A urmat acordarea distincțiilor, Peter Becar, director general pentru Europa Centrală și de Est, P3 obținând premiul I pentru „coordonarea unei noi intrări pe piață”.

Premiul pentru coordonrea unei tranzacții a revenit lui Todor Dimitrovski, director Comunicare și Strategie Marca, Telekom Romania – pentru coordonarea fuziunii Romtelecom-Cosmote.

La categoria „cel mai bun manager de dezvoltare” locul I a fost ocupat de Fady Chreih, director executiv Regina Maria.

Totodată, Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România a fost desemnat „cel mai bun responsabil CSR”, pentru coordonarea unor programe de investiţii de peste două milioane de euro, anual.

Managerii anului

Au urmat premiile pentru oamenii ce ocupă pozițiicheie în fiecare business. Claudiu Contanu, director Supply Chain, KMG International, a ocupat locul I la categoria „cel mai bun CFO şi manager comercial”. Cristina Corello, HR Manager, Robert Bosch, a primit distincția „cel mai buni manager de resurse umane”, iar cel mai bun director de logistică a fost desemnat Gheorghe Marius Adrian, manager de Logistică, EMAG.

Pentru că ofertele de telefonie ale Orange s-au făcut remarcate în piață, strategul acestora, Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Business to Consumer, Orange Romania și-a adjudecat premiul I la categoria „cel mai bun manager de marketing”.

Cel mai bun CEO

Locurile II și III la categoria „Cel mai bun CEO”, cea mai înaltă distincție a serii, au fost ocupate de Nicolaus Maure, director general, Automobile Dacia și de Martin Slabbert, CEO, NEPI. Premiul cel mare a revenit Marianei Gheorghe, CEO, OMV Petrom (foto), companie care a investit anul trecut 6,2 mld. de lei, în economie, în creștere cu 20% față de 2013. „Rolul unui management este de a identifica acel potențial pe care fiecare membru al echipei îl are, astfel încât să contribuie prin capabilitățile și abilitățile lor la dezvoltarea business-ului. Vă mulțumesc pentru această onoare”, a spus Mariana Gheorghe în mesajul transmis organizatorilor.