"Evenimentul zilei" TV. George Rîpă: Eu cred că vom asista la o ruptură a PNL

"Evenimentul zilei" TV. George Rîpă: Eu cred că vom asista la o ruptură a PNL

Ediţia de astăzi a emisiunii "Evenimentul zilei" i-a avut ca invitaţi pe Ioan Stanomir, specialist în drept constituţional, şi George Rîpă, publicist "Vocile Dreptei".

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA EMISIUNEA LIVE! În studio s-a aflat şi Mircea Marian, senior editor al EVZ. Principala temă de discuţie va fi criza din interiorul USL, generată de numirea în Guvern a lui Klaus Iohannis. Puteţi adresa întrebări direct pe evz.ro, în secţiunea comentarii a articolului care va prezenta discuţiile din emisiune, pe adresa de email online@evz.ro şi la telefonul 021.202.2000. LIVE TEXT Premierul Victor Ponta tocmai a anunțat că Iohannis va fi ministru de Interne, iar aseară cei doi lideri USL au făcut mai mule declarații pe această temă - Antonescu (B1TV): Ponta dorește să țină PNL la guvernare într-o poziție marginală. Victor Ponta (Antena3): Cred că este nedrept să renunțăm la Daniel Constantin Criza din USL continuă. Domnule Stanomir, unde se termină povestea asta?

  • Ioan Stanomir: În continuare partidele românești au un comportament infantil și clientelar. Această criză li se datorează. Ieri, în cazul domnului Cosma s-a arătat că există două măsuri, una pentru deputatul Auto unde n-a fost majoritate și alta pentru oameni mai rapaci pentru care s-a găsit majoritate. 

Victor Ponta vrea să rezolve această criză?

  • George Rîpă: Mi-a plăcut că domnul Antonescu a spus că domnul Iohannis nu se pricepe la Finanțe, dar Eugen Nicolăescu s-a plinbat prin mai multe ministere. Nici Victor Ponta, nici Antonescu nu-și asumă nimic. Este evident că miza acestui scandal sunt alegerile prezidențiale, nimeni nu-și asumă plecarea din USL pentru că în mintea lor a fugi din această aliantă însemnă să piardă din electorat. Trebuie menționat că domnul Cosma a fost salvat pentru că el face parte din gruparea de la Prahova, grupare apropiată domnului Ponta, de aceea nu și-a făcut public votul.
  • Ioan Stanomir: E interesant cum există o continuitate în statul român, o coloană vertebrală reprezentată de forțele de oridine, dar coloana vertebrală nu este reprezentată de cetățenii de rând.
  • George Rîpă: Eu cred că vom asista la o ruptură a PNL. Crin Antonescu va reușit să convingă majoritatea colegilor că este mai bine să plece de la guvernare, dar nu va reuși să-i convingă pe toți. Gruparea Rușanu - Chițoiu, căruia i s-a alăturat Tăriceanu, va vrea să rămână la guvernare, la ”ciolan”.
  • Ioan Stanomir: Îi cerem domnului Antonescu să facă ceea ce niciun politician român nu va face, să gândească ideologic, principial.

Aș vrea să dezbatem mutarea despre care vorbea Antonescu Ieri. A spus că va veni cu funcția pe masă, ce va obține prin acest gest?

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Mircea Marian: Cu acest gest Antonesuc va câștiga la scor. Dacă Tăriceanu ar prelua conducerea partidului și ar deveni candidatul PNL la prezidențiale, n-ar avea nicio șansă.
  • Ioan Stanomir: Domnul Ilieșu nu s-a exprimat din accident, el exprimă bine interesele unei grupări anteniste. Ca mulți oameni din partid, domnul Ilieșiu a ajuns să dețină funcții datorită unei campanii anti-băsiste de la unele televiziuni. Dacă domnul Antonescu se îndepărtează de acest mesaj anti-băsist, ar putea avea de pierdut. În toate sectele, și religioase, și politice, a fi deviaționist nu e de dorit. 
  • George Rîpă: Declarațiile domnului Tăricea nu sunt legate neaparat de Antonescu, ar putea fi legate de Traian Băsescu.

Sorin Ilieşiu, senatorul PNL care a cerut schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, a fost înlocuit din funcţia de secretar al Comisiei pentru cultură, la propunerea liderului senatorilor PNL. În USL, combatanții se pun reciproc în poziții umilitoare?

  • Ioan Stanomir: Domnul Ponta poate dovedi o majoritate fără domnul Antonescu, mulți din PNL, spre exemplu domnul Ilieșiu, ar putea pleca, iar matematica parlamentară ne spune că traseismul este factorul prin care actualele majorități s-au format. Cine s-a aliat cu partidul domnului Constantin știa că va fi un preț de plătit și acum cred că vine scadența.

Vlad Cosma a evitat arestarea grație sprijinului USD, Antonescu i-a atras atenția domnului Ponta în această privință, Ambasada SUA la București a avut și ea comentarii engative în această privință. Cum comentați votul de ieri?

  • Mircea Marian: Antonescu nu are de ce să-i reproșeze lui Ponta acest vot, și PNL-iștii l-au apărat pe Varujan Vosganian
  • Ioan Stanomir: În viitoarea Constituție sunt multe lucruri care îi vor ajuta pe infractori. Domnul senator Chelaru a spus că, în opinia sa, a ține cont de opinia Curții nu este neaparat necesar.
  • George Rîpă: Ei vor să facă modificări la complete, fapt ce ar crește șansele corupților de a ajunge la un complet favorabil.
  • Ioan Stanomir: Atacurile la DNA sau asupra unor procurori este atacul asupra unei bresle, înseamnă că trăim într-o junglă în care oamenii care diispun de anumite avantaje ăși poate cumpăra și Justiția. Domnul Antonescu a realizat târziu că problema amnistierii este un călcâi al lui Ahile al electeratului animat de domnia legii.
  • Rîpă: Acum domnul Antonescu are aceeași părere cu Ambasada SUA, dar în urmă cu puțin timp spunea că se luptă cu ea și cu doamna Merkel, cu Barosso, mai putem avea încredere în ce spune dumnealui?

”Evenimentul zilei” este difuzată pe B1 TV în fiecare luni, miercuri, joi și vineri, de la orele 11:00. După emisiune puteţi participa la dezbatere pe evz.ro, în secţiunea de comentarii a articolului. CLICK PE COLAJ PENTRU A VEDEA ARHIVA EMISIUNILOR: CITIȚI ȘI

  • „Evenimentul zilei” TV. Mihail Neamțu: ”Gena PCR-istă a PSD-ului este atât de accentuată încât ei doresc mereu o poziție dominantă”
  • EVZ TV. Traian Băsescu: Este posibil să depun plângere penală pentru abuz împotriva premierului. Ponta, un om slab, în plasa lui Voiculescu | VIDEO
  • "Evenimentul zilei" TV: DEPUTAT PNL: Tragedia din APUSENI nu a fost aşa mare. Am văzut altele grave. S-a provocat prea mare isterie
  • "Evenimentul zilei" TV: Mircea Marian: Anunțul privind USD a fost o lovitură sub centură pentru Crin Antonescu
  • EVZ TV: Cota unică de 16%, în pericol. "Impozitarea progresivă este un cancer"
  • EVZ TV. Florin Popescu: "De dimineaţa şi până seara, guvernanţii noştri stau în şedinţe televizate. Este o incompetenţă crasă"
  • „Evenimentul zilei” TV. Florin Popescu: „Afară faci pe buldogul, înăuntru ești bișon. Domnul Blaga atât poate”
  • EVZ TV: Cristina Guseth: "Sunt unele elemente în Coduri care trebuie îndreptate dacă nu vrei să creezi un haos în Justiţie"
  • EVZ TV: "Victor Ponta crede că poţi să te joci cu noţiuni ca statul de drept şi justiţie"
  • "Evenimentul zilei" la B1 TV. Ion Cristoiu: Principala deficiență a lui Victor Ponta este absoluta superficialitate
  • EVZ TV. Florin Cîţu: Noi vrem ca cei mai săraci din economie să împingă economia
  • EVZ TV: "Populaţia României nu ştie ce fac europarlamentarii. Şedinţa PSD-ului va stârni multe comentarii"