"Evenimentul zilei" întinereşte, la 20 de ani de la lansare | CONCURS

"Evenimentul zilei" întinereşte, la 20 de ani de la lansare | CONCURS

"Evenimentul zilei" apare, începând de azi, 9 aprilie 2012, într-un format nou, cu un layout modern şi mai accesibil cititorilor.

Publicaţia are o grafică nouă, adaptată nevoilor cititorilor, şi aduce în prim-plan bulina, elementul grafic care a consacrat ziarul.

CONCURS Evenimentul zilei ţine cont de opinia ta!Fie că noul Evenimentul zilei ţi se pare mai atractiv, fie că doreşti să ne transmiţi sugestiile tale pentru a îmbunătăţi ziarul, noi te ascultăm şi te premiem!

Trimite-ne părerea ta despre noul Evenimentul zilei, până în data de 26 aprilie 2012, pe adresa concurs@evz.ro. Cele mai ample 10 răspunsuri vor câştiga câte un abonament pe 3 luni la Evenimentul zilei! “Evenimentul zilei este una din publicaţiile cunoscute ca fiind orientate către opiniile cititorilor şi care îşi adaptează conţinutul în funcţie de aceştia. În acest sens, şi structura informaţiei s-a modificat, pentru un mai bun şi uşor acces la materialele publicate. Evenimentul zilei este într-o continuă evoluţie, atât din punct de vedere al echipei, pentru că suntem în căutarea celor mai buni jurnalişti, cât şi din punct de vedere grafic, deoarece ştim că layout-ul oferă plus valoare informaţiei”, a declarat Vlad Macovei, redactor-şef Evenimentul zilei, în ziua lansării.

Ne puteți urmări și pe Google News

La 20 de ani de la lansare, "Evenimentul zilei" a trecut printr-o serie de modificări grafice, ce au rolul de a-l întineri şi de a-l apropia de cititori. Grafică este realizată de Marian Toader, Project manager, şi Robert Grigore, Art-director. Marian Toader este cel care a schimbat fata "Evenimentului zilei" şi acum patru ani.

În noua formulă, ziarul va furniza cât mai multe lucruri de citit, schimbările cele mai multe fiind la ediţia de weekend care va fi mai consistentă, va avea 40 de pagini. Ziarul va avea rubrici noi. Va fi mult mai axat pe anchetă, reportaje, pe ceea ce l-a făcut celebru. "Evenimentul zilei" va fi în continuare furnizor de conţinut, pentru că fără subiecte proprii, un ziar nu se mai poate lupta cu cele opt televiziuni de ştiri.

Bulina, principalul simbol al ziarului Evenimentul zilei, reintrodusă pe 3 februarie 2012, va fi păstrată, alături de menţiunea Ion Cristoiu – fondator. Acest element grafic se va regăsi şi în paginile ziarului, sub diferite forme.

"Când am preluat "Evenimentul zilei", printre schimbările pe care mi le-am propus să le fac a fost să-l menţionez pe Cristoiu ca fondator, reintroducerea bulinei şi o schimbare majoră de grafică", a declarat Dan Andronic.      

TESTIMONIALE

Ion Cristoiu: "În 2012, la împlinirea a două decenii de existență, Evenimentul zilei se reinventează sub semnul apropierii de conceptul din anii 1992-1997, anii săi de glorie: Nimic din ceea ce este omenesc nu trebuie să fie străin unui ziar! Noua înfățișare, mai sobră, ba chiar și mai elegantă decât cea de până acum, e menită să pună în evidență un conținut divers, atrăgător, bazat pe interesant cu gradul său superlativ, senzaționalul."

Dan Andronic: "La 20 de ani de la lansare, ziarul Evenimentul zilei se aliniază noilor tendinţe grafice ale anului 2012, trecând printr-o serie de schimbări care au rolul de a-l întineri, transformându-l într-un ziar modern. Ne-am dat seama că fără subiecte proprii, un ziar nu se mai poate lupta cu cele opt televiziuni de ştiri. Evenimentul zilei trebuie să fie furnizor de conţinut astfel încât noul ziar va avea rubrici noi, va fi mult mai axat pe anchete, pe reportaje, pe ceea ce l-a făcut celebru."

Claudiu Şerban: "Noul Evenimentul zilei va da tonul revenirii presei scrise din ţara noastră. Oamenii vor să citească ziare, dar e nevoie să fie realmente motivaţi să scoată bani din buzunar pentru asta. Informaţia trebuie să fie actuală, concisă şi prezentată într-un mod plăcut, chiar spectaculos. Noul format grafic este încă un pas înainte pe drumul revenirii EVZ pe poziţia pe care o merită: ziarul de suflet al românilor."

Vlad Macovei: "Îl veţi găsi la prima oră a dimineţii, ca şi până acum. Aceeaşi hârtie care foşneşte plăcut, acelaşi miros antrenant de tuş. Munca de zi cu zi a 100 de oameni. Un efort susţinut , un pas înainte pe care îl facem, totul pentru dumneavoastră, cititorii. Vom fi, mai mult şi mai bine decât până acum, creatorii unui ziar puternic, decis să fie atent la toate problemele vieţii de cetăţean al României." COPERTA PRIMULUI NUMĂR AL EVZ ÎN HAINE NOI