Evenimentul Zilei > Actualitate > EVAZIUNE EN-GROS. Fraudă de 100 MILIOANE DE EURO
EVAZIUNE EN-GROS. Fraudă de 100 MILIOANE DE EURO

EVAZIUNE EN-GROS. Fraudă de 100 MILIOANE DE EURO

Caz de evaziune fiscală uriaş descoperit de ofiţerii de la Crimă Organizată. Anchetatorii au stabilit că prin Portul Constanţa au trecut mărfuri "la negru" aduse en-gros în ţară. Paguba este de circa 100 de milioane de euro.

UPDATE. Anchetatotrii au dezvăluit pentru EVZ că patronii turci au lucrat în sistem "suveică" în cazul uriaşei fraude care a "uşurat" bugetul statului cu 100 milioane de euro. Afaceriştii din ţara de pe malul Bosforului făceau tranzacţii între ei cu marfa sosită din import prin firme pe care le desfiinţau, ulterior, pentru a se pierde urma banilor pe care trebuia să îi plătească către stat.
"Sistemul de fraudare era bine pus la punct. Cetăţenii turci înfiinţau firme fantomă sau pe care le desfiinţau la scurt timp, iar prin intermediul acestora importau şi comercializau marfa", au precizat pentru EVZ surse judiciare.
"Acum i-am luat (pe turci n.r.) şi urmează să îi ducem la Constanţa pentru audieri. Percheziţiile mai durează deoarece trebuie ridicaţi saci de documente", au adăugat aceleaşi surse.
Cercetările demarate de ofiţerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au scos la iveală faptul că 12 cetăţeni turci au introdus în ţară, prin Portul Constanţa, legume şi fructe pe care le vindeau prin diferite firme din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa.
Astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au decins în şapte locaţii din angrourile din comunele ilfovene Afumaţi, Ştefăneşti şi Voluntari, precum şi la sediile unor firme fantomă ce importau banane şi citrice. Cei 12 cetăţeni turci sunt audiaţi la sediul DIICOT Constanţa.
Poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare au făcut 11 percheziţii la sedii sociale, depozite şi domicilii în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti. Acestea aparţin mai multor cetăţeni turci care s-au constituit într-un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni pe linia evaziunii fiscale şi contrabandei cu fructe şi alte produse alimentare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: