Evenimentul Zilei > Actualitate > Europa League: „Balotelli salvează pe City”
Europa League: „Balotelli salvează pe City”

Europa League: „Balotelli salvează pe City”

Manchester City a câştigat duelul cu FC Timişoara din prima manşă a play-off-ului Europa League, 1-0 pe Bega, şi a transformat returul din Anglia într-o simplă formalitate. Presa engleză a fost cu ochii pe "cetăţeni" şi critică jocul echipei lui Mancini.

FC Timişoara a căzut la cel mai important examen din istorie, formaţia de pe Bega înclinându-se în faţa uneia dintre cele mai bogate echipe din lume, Manchester City.
"Super Mario dă un gol super"
Cu o echipă de supervedete, Manchester City nu a încântat, lăsând impresia că sunt cu gândul la meciurile de campionat, mult mai importante decât confruntările din Europa League.
Unicul gol al meciului de la Timişoara a fost marcat de italianul Balotelli, aflat la debutul în echipa "cetăţenilor".

"Super Mario dă un gol super". "Cetăţenii au înscris doar o dată în România. Venirea lui Balotelli a avut un impact instantaneu, intrând şi securizând victoria cu 1-0. A fost o primă manşă tensionată. City a fost forţată să practice un joc de aşteptare împotriva tenacei Timişoara", au scris englezii.
"Băieţii lui Mancini se îndreptau spre un rezultat jenant cu mărunta echipă Timişoara"
"BBC" a scris că "Timişoara a început bine şi a cerut două lovituri de la 11 metri. City a avut un joc laborios, iar Balotelli a marcat golul decisiv. City e acum superfavorită la calificare".
Cotidianul "The Sun" a titrat: "Balotelli salvează pe City". "Băieţii lui Mancini se îndreptau spre un rezultat jenant cu mărunta echipă Timişoara, dar Balotelli s-a ridicat de pe bancă pentru a aduce echipa sa în avantaj înaintea returului de la Manchester. A readus City la viaţă şi mai putea marca o dată la debutul său impresionant", a comentat "The Sun".


Srdjan Luchin (FC Timişoara): "Ne pare rău că am pierdut, dar nu ne-am făcut de ruşine, am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu orice echipă. Este o diferenţă între noi, dar puteam să scoatem un rezultat bun şi de ce nu avem şanse în retur. Oricum, prima repriză i-am dominat"
Cosmin Contra (FC Timişoara): "Din câte am auzit a fost penalty în prima repriză. Cred că mai avem şanse de calificare. Păcat că după minutul 60 ne-am băgat cu fundul în poartă"
Vladimir Petrovici (antrenor FC Timişoara): "Am făcut un meci bun, nu am intrat în panică, mai muilt de atât nu se putea. Sunt mulţumit. Vom încerca mai multe în partida din retur. Am încercată să recuperăm ca în alte meciuri dar nu a mers. Eu unul aş fi dictat penalti la o fază în careu. Dar dacă ne gândim la ce bani au ei şi acel gol e prea puţin pentru ei. Nu am putut ţine ritmul cu ei din punct de vedere fizic 90 de minute, au jucat fenomenal şi noi am reuşit până la un anumit punct să ţinem ritmul. Am jucat frumos. Fotbalul românesc a arătat bine în seara asta"
Roberto Mancini (antrenor Manchester City): "A fost un meci greu, Timişoara a dovedit că este o echipă bună. În retur, trebuie să fim mai atenţi. Toţi jucătorii au evoluat bine, sunt mulţumit de ei, în special de Johnson. Rezultatul este unul corect, trebuia să mai dăm vreo 2-3 goluri, dar Timişoara s-a apărat bine. Oricum, în meciul retur trebuie să fim mai concentraţi şi mai atenţi"
Yaya Toure (City): "Timişoara o echipă dificilă care a reuşit să elimine Şahtiorul. Timişoara poate să spere în retur dar noi ne-am dorit foarte mult un gol pentru a ne face calificarea mai uşoară"