Eugen Trică: „Mă aştept să apară speculaţii”

Eugen Trică: „Mă aştept să apară speculaţii”

Soarta partidei Universitatea - CFR, 2-3, a fost decisă de un penalty comis de fundaşul Iliev, recomandat la Craiova de fostul mijlocaş al „Ştiinţei”.

CFR Cluj a câştigat cu 3-2 partida halucinantă disputată ieri în compania Universităţii Craiova, de la Turnu-Severin, în etapa a 32-a a Ligii I la fotbal şi rămâne favorită la câştigarea titlului.

Desfăşurarea meciului a fost una nebună şi a născut suspiciuni. Oltenii au început în forţă şi, în minutul 21, conduceau deja cu 2-0 pe tabela de marcaj, graţie reuşitelor lui Alexandru Piţurcă (eurogol cu călcâiul) şi Mihai Costea. Mai mult, clujenii au rămas şi cu un om în minus din minutul 38, când Alcantara a luat „roşu”.

Repriza a doua a avut însă o cu totul altă faţă. Oltenii s-au tăiat subit, ca maioneza, iar „feroviarii” au început să facă legea pe teren. Mai întâi, Traore a redus diferenţa, apoi Bud a restabilit egalitatea cu cinci minute înainte de final, iar în al treilea minut de prelungire, bulgarul Iliev a provocat un penalty, care a fost transformat de Cadu (cel care, acum două sezoane, a transformat, în ultima etapă, o lovitură de la 11 metri contra Universităţii Cluj.

Bulgarul Iliev, cel care a comis infracţiunea în urma căreia clujenii au primit penalty, a fost adus la Universitatea Craiova în această iarnă la recomandarea lui Eugen Trică.

Fost jucător, director sportiv şi chiar antrenor (pentru un meci) al „Ştiinţei”. Trică a părăsit echipa craioveană la sfârşitul săptămânii trecute, certându-se cu Adrian Mititelu (care i-a spus că nu are încredere în el pentru că a jucat în trecut la CFR Cluj).

Oltenii au acuzat crampe

„Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat! Nu înţeleg de ce jucătorii de la Craiova s-au retras în cea de-a doua repriză, după ce au avut meciul în mână în prima parte. S-au retras până la marginea careului, clujenii au venit peste ei şi i-au tocat, că doar au o echipă foarte bună. Chiar că nu pot să înţeleg asta. Mă aştept să apară şi speculaţii, având în vedere că Iliev e un jucător recomandat la Universitatea de mine. Aştept şi eu să văd cine şi de ce mă va acuza”, a declarat Eugen Trică ieri, pentru EVZ. Ilie Balaci, socrul lui Trică, a spus: „Este o enigmă cum a arătat Universitatea în cea de-a doua repriză”.

George Biţă, antrenorul craiovenilor, a pus retragerea „Ştiinţei” pe seama pregătirii fizice precare a jucătorilor săi, susţinând că, în repriza secundă, mulţi dintre ei au cerut să fie înlocuiţi pentru că nu mai puteau să joace.

REACŢII

Mititelu a făcut teatru după meci

Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj, a spus, la sfârşitul meciului, că îi pare rău de situaţia în care se găseşte Universitatea Craiova.

„Ne-am comportat ca o echipă nemţească, dar cu jucători latini. Îmi pare rău pentru Universitatea, dar am fi pierdut campionatul dacă nu am fi câştigat toate cele trei puncte. Dacă puteam, ajutam Craiova”, a declarat conducătorul grupării din Gruia, care a pus ochii pe Mihai Costea, pe care vrea să-l transfere la Cluj.

Scor perfect pentru pariori

„La pauză nu credeam că vom mai întoarce rezultatul, mai ales că eram şi cu un om în minus. Ne-a ieşit însă şi sunt foarte bucuros. Încă nu suntem campioni, mai avem de disputat încă două finale”, a spus şi italianul Andrea Mandorlini, antrenorul formaţiei CFR.

Finalul al partidei nu l-a prins în tribune pe Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova. Acesta a părăsit stadionul imediat după golul trei al clujenilor, evitând astfel să dea ochii cu „ultraşii” furioşi, care i-au cerut imperios să plece de la echipă. Suporterii din Craiova şi-au împărţit câţiva pumni cu cei din Turnu-Severin, primii acuzându-le pe gazde că sunt „aplaudacii” lui Adrian Mititelu.

„La 2-2 am paralizat, deşi îmi dau seama acum că şi un egal era bun. Nu ştiu câte şanse mai avem să ne salvăm de la retrogradare. Eu sunt vinovat, pentru că eu am adus jucătorii, eu le-am făcut contracte, eu leam dat bani”, a spus Mititelu, care a făcut pe supăratul la final, părând că izbucneşte în plâns! Şi scorul ridică suspiciuni, fiind unul pe care mulţi pariori mizează pentru a se umple de bani (1 pauză, 2 final).

Fundaşul craiovean Ştefan Bărboianu a suferit o comoţie cerebrală şi a ajuns la spital. În timpul meciului, jucătorul a fost lovit în cap, cu cotul, de un adversar.

63 de puncte au cei de la CFR Cluj, care îşi păstrează fotoliul de lider. „Feroviarii” mai au de jucat cu Internaţional (a) şi cu Ceahlăul (d)

LIGA I

UNIVERSITATEA CRAIOVA - CFR CLUJ 2-3 Al. Piţurcă (12), M. Costea (21) / L. Traore (63), Bud (85), Cadu (90+3 -penalty)

CRAIOVA: S. Lung jr 5 - Dănănae 5, Găman 5, Iliev 4, Bălace 4, Prepeliţă 5, Bărboianu 4 (68, R. Barbu 4), Dilevski 4 (82, Gângioveanu), Dina 4 (63, Firţulescu 4), Al. Piţurcă 6, M. Costea 6. Antrenor: George Biţă.

CFR: N. Claro 5 - Panin 5 (46, Piccolo 5), Cadu 6, Alcantara 4, Edimar 4 (62, De Zerbi 5), Deac 5, G. Mureşan 4, E. Dică 5 (53, Peralta 5), Culio 5, L. Traore 5, Bud 6. Antrenor: Andrea Mandorlini.

Arbitri: Ov. Haţegan 5 - O. Şovre 5, Ed. Dumitrescu 6.

Stadion: „Municipal” - Turnu-Severin; Spectatori: 9.000; Eliminat: Alcantara (38).

Ne puteți urmări și pe Google News