CFR Cluj are şansa de a se apropia cu încă un pas de optimile Ligii Campionilor. Formaţia ardeleană joacă azi în deplasare, de la ora 21.45 (în direct la Pro TV), contra echipei Girondins Bordeaux, în a treia etapă din faza grupelor Ligii Campionilor. După victoria istorică de la Roma şi egalul surprinzător cu Chelsea, echipa lui Trombetta va da piept acum cu cea mai „accesibilă“ echipă din această grupă şi trebuie să confirme rezultatele anterioare. Dacă vor obţine trei puncte şi de la Bordeaux, „ceferiştii“ pot visa cu ochii deschişi la o calificare miraculoasă în „optimi“.

„Suntem ca ţiganii!“

Delegaţia echipei CFR Cluj a făcut ieri, la prânz, plimbarea obişnuită înainte de meciurile din Liga Campionilor. Stafful tehnic şi fotbaliştii au ales ca destinaţie parcul Bordelais, situat aproape de centrul oraşului. Dacă Yssouf Kone a fost îngândurat şi a stat mai mult cu căştile pe urechi, alţi jucători au părut mai destinşi. Tony a acordat interviuri presei din Franţa şi a vorbit amical cu jurnaliştii români: „Am 49 de invitaţii de dat pentru meciul ăsta. Ce să faci, am rude multe care vor să vină, şi din Franţa şi din Portugalia. Suntem ca ţiganii, răspândiţi prin toată Europa!“, s-a amuzat franco-portughezul.

Tony i-a furat portofelul lui Kone

Spre deosebire de colegii săi, Tony nu este pentru prima dată în Bordeaux. Fundaşul de la CFR spune că nu ar vrea să joace în Ligue 1 din motive financiare. „Aici sunt condiţii bune, dar, când te gândeşti că impozitul pe salariu e de 49 la sută, parcă nu te mai trage inima“. În România acelaşi impozit este de aproape trei ori mai mic.

Tony i-a arătat colegului său, Yssouf Kone, cum „se face la buzunare“ în cartierele mărginaşe din Paris, subtilizându-i portofelul.

Eugen Trică s-a arătat exasperat de mediatizarea excesivă a noului star de la Bordeaux, Yoan Gourcuff: „Mai lăsaţi-mă cu Gourcuff ăsta, că doar n-o fi vreun Ronaldo!“.

Pe parcursul plimbării prin parc, Iuliu Mureşan, preşedintele echipei din Ardeal, a fost flancat de Tony, „frizerul personal al preşedintelui“. Mureşan a povestit cum a fost tuns înainte de meciul cu Dinamo: „A venit Tony la mine cu un prosop pe mână şi o foarfecă pe degete şi mi-a zis doar atât: «Domnule preşedinte, am sosit». M-a tuns mai scurt, dar nu chiar la chelie“. Mureşan a mai fost tuns „zero“ o dată de fundaşul CFR-iştilor, în ziua în care aceştia au câştigat primul campionat din istoria clubului.

„Mă mai tund «zero» doar dacă luăm şi Liga Campionilor. Până atunci, Tony trebuie să lase foarfeca deoparte.“, a spus Mureşan. Acesta a fost temperat repede de Tony: „E greu, e greu tare“. „De ce să fie greu?“, s-a răţoit, amical, Mureşan.

Iuliu Mureşan, preşedinte la CFR Cluj: ” Mă mai tund «zero» doar dacă luăm şi Liga Campionilor. Până atunci, Tony trebuie să lase foarfeca deoparte. ” 

107 milioane de euro este cota de piaţă a întregului lot de la Bordeaux, conform site-ului specializat www.transfermarkt.de. Clujenii costă împreună puţin peste 31 de milioane de euro.

HIRSCHFELD A FĂCUT „VICTIME“

Coafezele au dat buzna să-i vadă pe clujeni

Pentru francezi, vestea bună a venit ieri, când au aflat că portarul Ulrich Rame (care a fost accidentat în ultimele trei săptămâni) poate juca. El s-a pregătit normal la ultimele două antrenamente. Rame este o emblemă a clubului din Bordeaux, pentru care apără din 1997. Cu toate că presa din Hexagon alocă spaţii importante meciului de pe Stade „Chaban- Delmas“, oamenii din Bordeaux nu par conectaţi la miza jocului.

Văzându-i pe fotbaliştii de la Cluj îmbrăcaţi în bluze de trening albe, câţiva bărbaţi se întrebau ieri cine sunt respectivii. Câteva femei au dat buzna afară dintr-un salon de coafură, cu părul zbârlit, doar ca să-i privească mai îndeaproape pe fotbalişti.

„Sunt minunaţi, dar nu ştim ce e cu ei aici. A, sunt români şi joacă împotriva lui Bordeaux? Atunci felicitări!“, a găsit de cuviinţă să spună o doamnă între două vârste care nu l-a scăpat din ochi pe atleticul Lars Hirschfeld.

„Presiunea e la noi“

Presa franceză relatează condiţiile în care CFR-ul a devenit revelaţia acestei ediţii a Ligii Campionilor: „Un oraş pierdut între munţii Transilvaniei a cărui echipă deţine enorme resurse financiare. Patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, botezat Abramovici al României, s-a îmbogăţit de pe urma afacerilor imobiliare pe care le-a întreprins în Germania“, titrează cotidianul local „Sud Ouest“. Iuliu Mureşan a spus că Paszkany va sosi azi la Bordeaux.

„Dacă până acum spuneam că presiunea e la francezi, acum cred că şi pentru noi există o presiune mare, fiindcă acesta a devenit un meci vital pentru calificare“, crede preşedintele Iuliu Mureşan.

 
OPTIMIŞTI. Pereira, Peralta şi Culio aşteaptă trenul care să-i ducă în „optimi“