Evenimentul Zilei > Politica > Declaraţii bombă ale lui Teodorovici despre lipsa forţei de muncă din România. „Vom iniţia un plan de măsuri”
Declaraţii bombă ale lui Teodorovici despre lipsa forţei de muncă din România. „Vom iniţia un plan de măsuri”

Declaraţii bombă ale lui Teodorovici despre lipsa forţei de muncă din România. „Vom iniţia un plan de măsuri”

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, duminică, după ce cu o zi în urmă fusese în delegaţie cu Liviu Dragnea într-un turneu electoral, că Guvernul Dăncilă are în plan realizarea unor negocieri cu statele membre ale Uniunii Europene pentru inplementarea unui pachet de măsuri care să răspundă „nevoii şi dorinţei de revenire acasă" a românilor plecaţi la muncă în străinătate

„Sâmbătă am fost la Iaşi, oraşul despre care Nicolae Iorga spunea în 1937 că – este mai mult decât o ilustră capitală a Moldovei. Am avut discuţii foarte interesante şi aplicate cu reprezentanţii mediului de afaceri local care mi-au împărtăşit atât ideile, părerile şi soluţiile pe care le au pentru dezvoltarea afacerilor, precum şi problemele cu care se confruntă. Una din problemele comune ridicate de aceştia a fost lipsa forţei de muncă. Tocmai pentru că aceasta este o problemă cu caracter general, întâlnită pe întreg teritoriul României, precum şi în alte ţări europene, vreau să îi asigur că la nivel guvernamental vom iniţia negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât şi dorinţei de revenire acasă a celor plecaţi la munca în străinătate", a scris Teodorvici pe pagina sa de Facebook.