De pe patul de spital, Şerban Ionescu susţine că soţia sa a dat dovadă de "dispreţ şi indiferenţă" faţă de chinul său.

Cererea de divorţ este plină de acuze dureroase la adresa acesteia. "O aud mereu spunând că se trezeşte de prea multe ori noaptea pentru nevoile mele, fapt ce mă face să cred că este sătulă de boala şi neputinţa mea," s-a plâns Ionescu.

Actorul a povestit, astăzi, cum a ajuns să se despartă de partenera sa de viaţă, cea care i-a stat alături 30 de ani şi cu care are un băiat.

Ionescu a arătat că, iniţial, a solicitat divorţul prin acord. "Pentru ca ea să înceteze teatrul zilnic, făţărnicia şi deci pseudo-compasiunea, dar m-am lovit şi de această dată de o atitudine negativă, ilogică, de refuz, spunându-mi că ea nu are bărbat de lăsat," şi-a povestit drama actorul, în cererea de chemare în judecată.

Ionescu a mai arătat că a luat decizia de a cere divorţul exlusiv din vina Magdei Catone, după ce a văzut poze în care femeia iubită apărea împreună cu presupusul amant.

"Fotografii concludente şi clare ce afişau o relaţie adulterină cu două personaje indiferente la reguli şi la suferinţele celor din jur," a explicat deznădăjduit actorul.

"Am iertat!"

Nemulţumirea lui Şerban Ionescu era că povestea de dragoste a soţiei sale era mai veche şi a ocupat şi în trecut prima pagină a ziarelor de scandal. "Atunci, infomaţiile nu erau aşa de evidente, iar eu am dat dovadă de înţelegere, naivitate, de dragoste adevărată şi am iertat. Mi-am negat propriile trăiri şi am închis ochii. Sunt sigur că viaţa dublă a soţiei mele durează de multă vreme, fapt ce mi-a otrăvit sufletul, inima, singurele care încă acţionau la stimuli şi mă făceau să uit de neputinţa trupească", a povestit Şerban Ionescu cum dragostea i-a distrus sănătatea.

Nu se va prezenta la proces

Actorul este decis să rupă relaţia cu Magda Catone, despre care a spus că s-a comportat precum "un străin cu inima de piatră". "Atâta indiferenţă m-a făcut să înţeleg că dacă mâine m-aş vindeca şi aş mai avea putere să lupt, nu aş avea ce bătălie să câştig. Cuplul nostru nu va mai exista," şi-a încheiat actorul "pledoaria" pentru divorţ.

Ionescu a explicat că nu se va prezenta niciodată în faţa judecătorul, dar l-a împuternicit pe avocatul său să se ocupe de acte.

De altfel, el a arătat că va pleca din România, "undeva" în Europa pentru tratament. Se presupune că actorul suferă de boala Lyme, provocată de muşcătura unei căpuşe.

Contactată telefonic, actriţa Magda Catone nu a vrut să comenteze acuzaţiile soţului său. Judecătoria Sectorului 2 va discuta cererea de divorţ pe data de 19 octombrie 2012. Cei doi au mai avut o tentativă de divorţ anul trecut, însă s-au împăcat de dragul copilului.