Evenimentul Zilei > Social > Este incredibil cu ce au tratat medicii thailandezi un pacient cu coronavirus
Este incredibil cu ce au tratat medicii thailandezi un pacient cu coronavirus

Este incredibil cu ce au tratat medicii thailandezi un pacient cu coronavirus

Medicii thailandezi au declarat că folosirea medicamentelor în tratarea gripei și SIDA a fost un succes în reducerea simptomelor pacienților cu coronavirus.

Un cocktail de medicamente: lopinavir și ritonavir, în asociere cu oseltamivir

Doi medici de la Spitalul Rajavithi din Bangkok – Dr. Kriangsak Atipornwanich, medic expert, și prof. Dr. Subsai Kongsangdao – au declarat că s-au observat îmbunătățiri la femeia de 71 de ani, după 48 de ore de la administrarea celor două grupuri de medicamente.

Coronavirusul răspunde la o combinație de medicamente utilizate pentru a trata gripa și SIDA?

Se pare că da. Femeia a fost internată mai întâi la Spitalul Hua Hin și apoi transferată la Spitalul Rajavithi pe 29 ianuarie. După ce au constatat că are simptome grave, medicii au decis să utilizeze Oseltamivir, un medicament anti-gripă, precum Lopinavir şi Ritonavir, două medicamente folosite în tratamentul pentru SIDA.

„Am verificat informațiile conexe și am constatat că medicamentele anti-gripă erau eficiente pe MERS, astfel încât am combinat ambele grupuri de medicamente”. După 48 de ore de la administrarea medicamentelor au apărut primele rezultatele pozitive.

Medicii au raportat descoperirea într-un jurnal medical subliniind faptul că vor utiliza medicamentele şi la alţi pacienţi: „Cele doua grupuri de medicamente sunt eficiente asupra pacientilor cu simptome grave”, au concluzionat ei.

Medicii de la Ministerul Sănătății Publice au declarat, de asemenea, în cadrul ședinței de duminică, că numărul total de pacienți din Thailanda a fost de 19, iar unul a fost externat. În total sunt opt cazuri tratate, notază bangkokpost.