Atenție la espressorul de cafea, care poate fi cel mai mare dușman al nostru, zic specialiștii. Un studiu recent realizat de americani dezvăluie că espressorul de cafea este locul unde se adună cei mai mulţi microbe!

Cercetătorii americani (întotdeauna ei, evident) au căutat să afle care este cel mai murdar loc dintr-o casă. Și, luând-o din aproape în aproape, au ajuns la concluzia că nu baia reprezintă pericolul numărul unu pentru sănătate. Deci, nu mai insistați să ștergeți fiecare colţ al toaletei, este mult mai curată decât v-aţi putea imagina! Conform Pro Tv, pericolul apare doar atunci când trageţi apa, de aceea sfatul microbiologilor americani este să închidem capacul atunci când facem asta. Altfel, sub presiunea jetului de apă, microbii se împrăştie în toată încăperea, ceea ce înseamnă că există un risc foarte mare ca obiectele personale/ intime (periuţa de dinţi, prosoapele etc) să devină gazed pentru acești microbi.

Prosoapele, un pericol

Iar dacă tot am ajuns la prosoape, să spunem că sunt locul ideal unde bacteria E-Coli se poate dezvolta. Sfatul specialiștilor: spălați toate prosoapele cu apă fierbinte o dată la trei, patru zile!

Și lavetele din bucătărie sunt pericoluoase, căci în ele se adună tot felul de bacterii, de la Salmonella până la aceeaşi E-Coli. Spre deosebire de prosoape, lavetele nu trebuie spălate la mașină. De fapt, nu trebuie spălate deloc, zic microbiologii, care ne îndeamnă să le aruncăm la coșul de gunoi, înlocuindu-le cu unele noi, săptămânal!

Dar, să revenim la espressorul de cafea. Este marea surpriză a studiului, cireașa de pe tort. Americanii au descoperit că rezervorul de apă adună cei mai mulţi microbi din casă, acolo de „reședința” lor.