ESHTE, o cafenea cu tâlc și nu numai! Ioana Voloacă, antreprenoare, are o viziune de business creativă și românească

ESHTE, o cafenea cu tâlc și nu numai! Ioana Voloacă, antreprenoare, are o viziune de business creativă și românească

Cei care ajung la cafeneaua ESHTE vor regăsi un spațiu cu substanță, cu iz de poveste. Clienții pot observa diversitatea pe partea de design, mai ales în mobilier și în textura materialelor, fie că vorbim de lemn, de beton sau de granit. Iar atmosfera devine una și mai primitoare primitoare prin prezența corpurilor de iluminat de la brandul de specialitate Circa 1703-3071.

Acest spațiu a fost gândit și bine pus la punct de Ioana Voloacă, o cunoscută femeie de afaceri din Capitală din domeniul cultural. Antreprenoarea a fost invitată la podcastul „Picătura de business” moderat de redactorul-șef al Revistei Capital, Sorin Andreiana. Toată discuția poate fi urmărită pe canalul de YouTube „HAI România”. Cu această ocazie, Ioana a oferit mai multe detalii din culise despre cum a ajuns la formula de astăzi a cafenelei de pe Strada Doamnei din București pe partea de design. 

„Unele mese pe care le folosim le-am adus de la mine de acasă, unele de la străbunicii mei, câteva le-am găsit acolo, în subsolul clădirii, sunt foste seifuri folosite de angajații de pe atunci (fost sediu al Creditului Funciar Urban - n.r.)”, spune Ioana Voloacă. „Una dintre acestea este chiar masa la care mâncăm eu când mergeam la străbunicii mei în vacanță, la Cochirleni, în Constanța. Are o valoare sentimentală pentru mine”, mai spune femeia de afaceri. 

Lemnul de la Deveselu a ajuns la ESHTE

De asemenea, nici podeaua nu este lipsită de detalii, și aceasta ascunde o istorioară interesantă. Ioana explică cum a primit materialul respectiv drept donație. Ea dorea la momentul respectiv să se regăsească la cafenea o pardoseală din lemn, să nu fie parchet. „Într-o discuție pe care am avut-o atunci cu echipa de construcții care m-a ajutat la restaurare, muncitorii mi-au spus că au niște lemn recuperat și că nu fac nimic cu el. Aparent, la unitatea de la Deveselu s-au modernizat câteva corpuri, lemnul a fost îndepărtat și așa a ajuns la noi, la ESHTE”. 

Scara din interior îi conduce mai apoi pe cei care ajung la cafeneaua de pe Strada Doamnei nr. 15 că la zona unde se regăsesc creațiile realizate în colaborare cu designeri și artiști români. Întreg acest traseu este unul ca printr-un muzeu, cu surprize la fiecare pas, sau ca o experiență trăită într-un oraș din Occident, dar în stil românesc. 

Țara Ioanei Voloacă

Căci acest factor este foarte important pentru Ioana: „Pentru mine, România este frumoasă, este o țară ce s-a schimbat în bine. A fost o perioadă în care, aveam impresia, oamenii credeau că ceea ce este românesc nu le face cinste, că ei consideră că tot ce e de aici nu e bun, dar tot ce este de afară este fabulos. Ei bine, la momentul de față nu mai este chiar așa, ceea ce mă bucură. Nu puțini sunt cei care văd cu ochi buni esența tradițiilor noastre, o prețuiesc”, spune antreprenoarea. 

Acest spațiu, de la ESHTE, a fost gândit și bine pus la punct de Ioana Voloacă, o cunoscută femeie de afaceri din Capitală din domeniul cultural. (sursă foto: arhiva companiei)

Acest spațiu, de la ESHTE, a fost gândit și bine pus la punct de Ioana Voloacă, o cunoscută femeie de afaceri din Capitală din domeniul cultural. (sursă foto: arhiva companiei)

Ioana observă, după spusele ei, că oamenii au ajuns la un moment de saturație față de „foarte mult”, „foarte la fel”, de lucrurile poate fără nicio însemnătate. „A început să conteze mai mult valoarea emoțională mai mult decât cea materială”, mai spune Ioana Voloacă în cadrul podcastului „Picătura de business”. 

Ne puteți urmări și pe Google News