Astfel, anul trecut 22.000 de fetiţe au fost botezate Isabella.

Numele altui erou din Twilight, Jacob, a rămas pentru cel de al unsprezecelea an consecutiv, pe primul loc în preferinţele părinţilor, potrivit datelor publicate de autorităţile americane, citate de CNN. Acestea au făcut o analiză care a arătat că, în ultimii ani, cultura pop influenţează tot mai mult alegerea numelor nou-născuţilor.

Şi numele Cullen, purtat de vampirul îndrăgostit de Bella, care este prescurtarea de la Isabella, a devenit foarte popular în rândul tinerilor părinţi. De asemenea, numele cântăreţei şi actriţei Miley Cyrus, cu derivatul său, Mylee, este unul dintre preferatele părinţilor.

Nu doar numele eroilor de carte şi film sunt alese de părinţi, ci şi cele ale oamenilor politici şi ale membrilor famiilor acestora. După câştigarea alegerilor, numele preşedintelui Barack Obama a devenit unul dintre cel mai des alese. În 2009, s-au născut 69 de băieţei care au fost botezaţi Barack.

Chiar şi în România există un Obama Sorin Ilie, un băieţel din Rusciori, care s-a născut pe 4 noiembrie, data alegerilor din SUA.

Cea mai rapidă ascensiune în preferinţele părinţilor de fete a avut-o numele Maliyah, derivat al numele fiicei mai mari a preşedintelui american, Malia.

Cele mai populare nume de fete:

  • Isabella, Emma, Olivia, Sophia, Ava, Emily, Madison, Abigail, Chloe şi Mia

Cele mai populare nume de băieţi:

  • Jacob, Ethan, Michael, Alexander, William, Joshua, Daniel, Jayden, Noah şi Anthony