Evenimentul ZileiActualitateErdogan le caută pricină ayatollahilor! Încă un focar de conflict

Erdogan le caută pricină ayatollahilor! Încă un focar de conflict

Erdogan le caută pricină ayatollahilor! Încă un focar de conflict
Avertismentul Turciei că ar putea intra în regiunea Sinjar din nordul Irakului a iritat o altă țară care încearcă să obțină supremația în regiune-Iranul.

Erdogan le caută pricină ayatollahilor! Tensiunile dintre Ankara și Teheran au crescut în ultima perioadă. Ca la un semnal, milițiile șiite pro-iraniene din regiune au trecut la amenințări  împotriva Turciei.


Războiul din Golf este iminent! SUA și UE se tem că nu-l mai pot opri!


Disensiunile dintre cele două regimuri extrem de turbulente au pornit de la o declarație a lui Erdogan. Președintele turc a vorbit despre o posibilă operațiune în regiunea Sinjar din Irak pentru a eradica pericolul reprezentat de gherilele Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Erdogan le caută pricină ayatollahilor!

„Cu siguranță, Iranul nu ar fi mulțumit de o operațiune turcă în Sinjar și își va arăta reacția prin intermediul milițiilor,  Cu toate acestea, Teheranul va accepta rezultatul unei astfel de operațiuni”, a declarat Hakkı Uygur, vicepreședintele Centrului pentru Studii Iraniene, pentru Daily Sabah.

Miliția șiită Asaib Ahl al-Haq a avertizat încî de luna trecută că va „bloca orice comportament agresiv” al Turciei.

Un alt grup paramilitar susținut de Iran, Harakat Hezbollah al-Nujaba, a amenințat că va ataca armata turcă dacă aceasta va continua operațiunile din nordul Irakului. aceleași avertismente le-a lansat o parte a Hashd al-Shaabi (Forțele Populare de Mobilizare – PMF).


Umilința supremă pentru Biden! Arhitectul diplomației SUA îl pune la colț


Pe de altă parte, săptămâna trecută, un oficial irakian a anunțat că Hashd al-Shaabi, un grup de miliții care are legături cu Iranul, și-a sporit prezența în Sinjar. Potrivit unor surse ar fi vorba de trimiterea a 15.000 de luptăori în regiune.

Erdogan le caută pricină ayatollahilor! Milițiile iraniene, gata să-i ajute pe kurzi

Grupul terorist PKK a reușit să stabilească un punct de sprijin în Sinjar la mijlocul anului 2014, sub pretextul că protejează comunitatea  Yazidi de ISIS. De atunci, PKK ar fi stabilit o bază pentru activitățile sale logistice , de comandă și control, pe lângă sediul principal din Munții Qandil din nordul Irakului,.

La 22 ianuarie, președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia ar putea desfășura o operațiune comună de combatere a terorismului cu Irakul pentru a elimina teroriștii PKK din regiunea Sinjar.
„Putem fi acolo peste noapte, dintr-o dată”, a spus Erdoğan la o sătămână după vizita ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, în Irak, scrie Daily Sabah.

Teroriștii s-au infiltrat în inima SUA! Joe Biden este în primejdie?

 

 


Accesează: