Erdogan le caută pricină ayatollahilor! Tensiunile dintre Ankara și Teheran au crescut în ultima perioadă. Ca la un semnal, milițiile șiite pro-iraniene din regiune au trecut la amenințări  împotriva Turciei.


Războiul din Golf este iminent! SUA și UE se tem că nu-l mai pot opri!


Disensiunile dintre cele două regimuri extrem de turbulente au pornit de la o declarație a lui Erdogan. Președintele turc a vorbit despre o posibilă operațiune în regiunea Sinjar din Irak pentru a eradica pericolul reprezentat de gherilele Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Erdogan le caută pricină ayatollahilor!

„Cu siguranță, Iranul nu ar fi mulțumit de o operațiune turcă în Sinjar și își va arăta reacția prin intermediul milițiilor,  Cu toate acestea, Teheranul va accepta rezultatul unei astfel de operațiuni”, a declarat Hakkı Uygur, vicepreședintele Centrului pentru Studii Iraniene, pentru Daily Sabah.

Miliția șiită Asaib Ahl al-Haq a avertizat încî de luna trecută că va „bloca orice comportament agresiv” al Turciei.

Un alt grup paramilitar susținut de Iran, Harakat Hezbollah al-Nujaba, a amenințat că va ataca armata turcă dacă aceasta va continua operațiunile din nordul Irakului. aceleași avertismente le-a lansat o parte a Hashd al-Shaabi (Forțele Populare de Mobilizare – PMF).


Umilința supremă pentru Biden! Arhitectul diplomației SUA îl pune la colț


Pe de altă parte, săptămâna trecută, un oficial irakian a anunțat că Hashd al-Shaabi, un grup de miliții care are legături cu Iranul, și-a sporit prezența în Sinjar. Potrivit unor surse ar fi vorba de trimiterea a 15.000 de luptăori în regiune.

Erdogan le caută pricină ayatollahilor! Milițiile iraniene, gata să-i ajute pe kurzi

Grupul terorist PKK a reușit să stabilească un punct de sprijin în Sinjar la mijlocul anului 2014, sub pretextul că protejează comunitatea  Yazidi de ISIS. De atunci, PKK ar fi stabilit o bază pentru activitățile sale logistice , de comandă și control, pe lângă sediul principal din Munții Qandil din nordul Irakului,.

La 22 ianuarie, președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia ar putea desfășura o operațiune comună de combatere a terorismului cu Irakul pentru a elimina teroriștii PKK din regiunea Sinjar.
“Putem fi acolo peste noapte, dintr-o dată”, a spus Erdoğan la o sătămână după vizita ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, în Irak, scrie Daily Sabah.

Teroriștii s-au infiltrat în inima SUA! Joe Biden este în primejdie?