EPOCA DE GHEAŢĂ: Trenul Suceava-Constanţa a făcut 20 de ore pe drum!

EPOCA DE GHEAŢĂ: Trenul Suceava-Constanţa a făcut 20 de ore pe drum!

Trenul Suceava-Constanţa a ajuns la destinaţie cu o întârziere de 10 ore iar astăzi a fost anulat. Şcolile şi grădiniţele se închid unele după altele

Zeci de şcoli din judeţul Suceava au rămas închise, iar zeci de trenuri au fost anulate din cauza viscolului şi a ninsorilor abundente din ultimele zile. Dintre trenurile care încă mai circulă, multe au întârzieri care ajung şi la sute de minute.

Zeci de şcoli închise

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, astăzi erau închise 33 de şcoli şi grădiniţe. „Orele s-au suspendat pe o perioadă de timp nedeterminată, în funcţie de evoluţia vremii”, a declarat astăzi Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al instituţiei. În judeţ mai sunt 26 de unităţi de învăţământ cu programul adaptat, adică durata orelor şi a pauzelor a fost scurtată, iar începutul programului zilnic a fost decalat cu o oră sau două ore mai târziu. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Haos şi pe calea ferată 

Trenurile dintre Suceava şi Botoşani au fost anulate, la fel ca şi garniturile care circulau pe relaţia Suceava-Cacica şi retur. Scos din circuit a fost şi trenul Suceava Nord – Constanţa şi retur, care duminică a avut o întârziere de zece ore. Trenurile care vin dinspre Bucureşti au întârzieri semnificative, în zona Adjud existând blocaje din cauza troienelor formate. Mersul trenurilor se poate schimba de la o oră la altă din cauza vremii potrivnice. Reprezentanţii CFR le recomandă călătorilor să se informeze înainte de a pleca la drum.