Decizia oficialilor din Kenya vine după ce OMS a anunţat că ţara prezintă un risc ridicat pentru virusul Ebola, deoarece este un nod de transport major.

Secretarul de stat pentru Sănătate a anunţat că locuitorilor şi medicilor din Kenya care se întorc din ţările din Africa de Vest le va fi permis accesul în ţară, relatează BBC.

De asemenea, compania aeriana Kenya Airways a anunţat că va suspenda zborurile în Liberia şi Sierra Leone miercuri, atunci când va intra în vigoare interdicţia. Zborurile către Nigeria nu vor fi afectate, au declarat reprezentanţii companiei.

Recent, ministrul Sănătăţii kenyan a anunţat că patru persoane suspecte că ar fi infectate cu virusul Ebola au fost supuse testelor, iar acesteau fost negative. Este vorba despre două persoane originare din Nigeria, una din Liebria şi una din Zimbabwe.

Potrivit ultimului bilant făcut public vineri de OMS, numărul morţilor din pricina virusului febrei hemoragice a ajuns la 1.145, iar numărul persoanelor infectate s-a ridicat la 2.127