Peste 1.000 de consumatori casnici şi 9 agenţi economici din sudul Capitalei nu se vor mai confrunta, în perioada următoare, cu întreruperi dese în alimentarea cu energie electrică. Asta după ce compania Enel Distribuţie Muntenia va finaliza lucrările de modernizare la staţia de transformare Maşini Grele din Bucureşti, situată pe şoseaua Berceni.

"După efectuarea acestor lucrări, se va reduce numărul de întreruperi accidentale şi perioadele de timp în care consumatorii pot rămâne nealimentaţi, în cazul producerii unor avarii în reţelele electrice din zonă", a anunţat compania.

Întrerupere programată

Pentru realizarea lucrărilor în condiţii de siguranţă atât pentru cei care le efectuează, dar şi pentru consumatori, vineri, 9 iulie, energia electrică va fi întreruptă în zona şoseaua Berceni, timp de 12 ore, în intervalul 7.00-19.00.

Investiţii de peste 700 de milioane de euro

"Lucrările constau în înlocuirea actualelor echipamente electrice, aflate într-un avansat grad de uzură şi care prezintă o siguranţă scăzută în funcţionare. Această staţie are o vechime de aproape 25 de ani şi, din această cauză, prezenta un real pericol chiar şi pentru siguranţa personalului care îşi desfăşura activitatea aici", susţin oficialii Enel.

Executarea lucrărilor de retehnologizare a staţiei Maşini Grele face parte dintr-un amplu program de investiţii al Enel Distribuţie Muntenia, în municipiul Bucureşti, pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor de distribuţie a energiei electrice.

La începutul acestui an, Enel a anunţat iniţierea unui amplu program de modernizare, în valoare de peste 700 de milioane de euro, pe parcursul a cinci ani, în toate cele trei zone în care compania este prezentă, şi anume Muntenia, Banat şi Dobrogea. Anunţarea programului de investiţii a venit după ce, pe parcursul iernii trecute, locuitorii din mai multe cartiere bucureştene au protestat din cauza deselor întreruperi de curent.

Reprezentanţii companiei precizau, la momentul lansării lucrărilor de modernizare, că reţeaua din zona Muntenia Sud are o vechime de circa 30-40 de ani, perioadă de timp în care nu au fost efectuate lucrări majore de modernizare, aceasta fiind şi principala cauză a avariilor majore înregistrate în perioada decembrie 2009-ianuarie 2010.

ENERGIE VERDE

Parc eolian în Tulcea

Compania va începe în acest an lucrările la un parc eolian de 140 MW în judeţul Tulcea, din care o parte va fi pusă în funcţiune până la sfârşitul lui 2010, a declarat, ieri, James Lee Stancampiano, reprezentant al Enel Green Power, subsidiară a grupul italian de utilităţi, citat de Mediafax.

Enel a mai instalat deja 17 tubine într-un alt parc eolian tot în judeţul Tulcea, iar testările acestuia vor începe săptămâna viitoare, a adăugat Stancampiano. Grupul Enel este prezent pe piaţa energetică din România din 2005.