Emil Boc vrea camere video în secţiile de votare pentru referendum

Emil Boc vrea camere video în secţiile de votare pentru referendum

Nu trebuie să existe nicio suspiciune de fraudă la referendum şi de aceea este absolut necesară amplasarea camerelor video în secţiile de votare amenajate pentru referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

"Consider cererea PDL de amplasare de camere video în secţiile de votare ca fiind una corectă şi posibilă, chiar absolut necesară pentru a garanta corectitudinea referendumului", a spus Emil Boc, într-o conferinţă de presă susţinută de Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj. Emil Boc a amintit şi că în 2009 au fost camere video în secţiile speciale de vot, decizia fiind contrasemnată de patru miniştri ai PSD, printre care şi Dan Nica, Ecaterina Andronescu şi Marian Sârbu.

Emil Boc a mai adăugat că nu trebuie să existe nici o suspiciune de fraudă în privinţa acestui referendum, adăugând că de organizarea acestuia depinde imaginea României.

"Este vital ca asupra acestui referendum să nu planeze nici un fel de suspiciune de fraudă. Din acest punct de vedere trebuia luate toate măsurile legale şi organizatorice pentru ca acest referendum să nu aibă probleme în ceea ce priveşte corectitudinea lui. Spun asta pentru că de modul de organizare a acestui referendum se va lega în continuare imaginea României de a putea aspira la respectarea exigenţelor democraţiei şi a statului de drept", a mai spus Emil Boc, conform Agerpres. 

Ne puteți urmări și pe Google News