Elena Udrea vrea mai mult control asupra proiectelor de infrastructură

Elena Udrea vrea mai mult control asupra proiectelor de infrastructură

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, doreşte ca instituţia pe care o conduce să fie implicată direct în managementul şi controlul proiectelor pe care le finanţează şi să preia aceste funcţii de la autorităţile locale.

Elena Udrea motivează această dorinţă prin faptul că, la nivel local, reprezentanţii autorităţilor locale urmăresc doar realizarea unor interese personale sau de partid, a declarat ea astăzi, în cadrul unui seminar dedicat domeniului construcţiilor.

"Vrem ca ministerul să decidă care sunt proiectele de reabilitare termică a reţelelor de canalizare sau a drumurilor care se finanţează, având în vedere că orice investiţie trebuie să aducă înapoi bani la buget", a precizat Udrea.

Ea a spus că ministerul va implementa o strategie pentru a prioritiza investiţiile în locurile unde posibilităţile de a se întoarce banii în economie sunt mai mari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Penalizări pentru companiile care contestă licitaţiile publice În altă ordine de idei, Elena Udrea şi-a manifestat nemulţumirea în legătură cu numărul tot mai mare de contestaţii ale licitaţiilor publice din partea unor companii care participă la acestea şi nu sunt selectate. În acest sens, ministerul de resort ar dori ca respectivele firme să fie supuse unor depunctări în cadrul licitaţiilor la care mai participă ulterior.

Ministrul a mai spus că aceste contestaţii duc la “prelungiri nesfârşite" a termenelor de finalizare a proiectelor.

"Ştiu că se tranzacţionează contestaţiile pentru a lua bani de la firma câştigătoare pentru a îşi retrage contestaţia. Se poate întâmpla ca rezultatul licitaţiei să nu fie corect, dar problema este că a devenit o regulă să conteşti o licitaţie", a precizat ministrul.