Evenimentul Zilei > Justitie > Elena Udrea este DOAR la un PAS de-a afla dacă PRIMEŞTE statut de REFUGIAT POLITIC în Costa Rica
Elena Udrea este DOAR la un PAS de-a afla dacă PRIMEŞTE statut de REFUGIAT POLITIC în Costa Rica

Elena Udrea este DOAR la un PAS de-a afla dacă PRIMEŞTE statut de REFUGIAT POLITIC în Costa Rica

Elena Udrea va afla astăzi dacă va primi statutul de refugiat politic în Costa Rica din partea autoritățile din San Jose.

Dacă va fi un răspuns favorbail, atunci Elena  Udrea nu ar mai putea avea nicio problemă în ceea ce vor privi deciziile din România. În cazul în care autorităţile din Costa Rica decid să-i acorde azil politic, Elena Udrea nu va mai putea fi extrădată şi nu va ispăşi pedeapsa dată justiţia din România care, în prezent, a fost suspendată.

Potrivit România TV, "avocata Vanessa Leandro Reyes, care le reprezinta în acest proces pe Elena Udrea si Alina Bica, a declarat că cererea de azil politic înaintată se afla în aşteptarea unei decizii, pe fondul anulării de către Tribunalul de Imigraţie din Costa Rica a unei prime rezolutţi în care solicitarea celor doua a fost respinsă".

Reamintim că în decembrie 2018, ICCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute".  Decizia instanţei a venit ca urmare a hotărârii CCR prin care se arată că constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost nelegală.