Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea, PRIMA REACȚIE a după aflarea sentinței din Dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea, PRIMA REACȚIE a după aflarea sentinței din Dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea, PRIMA REACȚIE a după aflarea sentinței din Dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a avut prima reacție după aflarea sentinței în Dosarul „Gala Bute”, în care fostul ministru a primit două condamnări la câte 5 și respectiv 6 ani de închisoare cu executare.

”Nu cred că din cauza mea au intrat oameni în pușcărie. Dacă am făcut parte dintr-o guvernare, nu cred că nu se fac abuzuri asupra mea. Sunt judecători care tremură în fața sistemului, care, chiar dacă a rămas într-un picior, în doamna Kovesi, tot e prezent.

Citește și: SENTINȚA pentru ELENA UDREA în Dosarul „Gala Bute”: 5 ani pentru MITĂ, 6 ani pentru ABUZ în SERVICIU. Vezi celelalte pedepse date în dosar, pentru Obreja, Topoliceanu, Lungu, Botoroagă, Breazu și Nastasia

Dacă i-a fost frică să mă acuze când stătea cu mine la mese, trebuie să o credem acum când a venit Iohannis la putere? Fratele președintelui a fost arestat cu Băsescu în funcție. Lui Kovesi nu-i era frică de Băsescu din moment ce i-a arestat fratele. Sistemul a decis să-l aresteze pe Voiculescu nu pentru Traian Băsescu, ci pentru că Antena 3 îi stătea în gât.”, a spus Elena Udrea la Antena 3.

Ce a greșit Elena Udrea?

Procurorii DNA, care o acuză de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de deturnare de fonduri europene, au cerut pedeapsa maximă de peste 20 de ani de închisoare.

Udrea ar fi finanţat ilegal, din bugetul Ministerului Dezvoltării, organizarea Galei Bute în 2011. De asemenea, ar fi încasat comisioane de 10% din contractele ministerului, spun procurorii.  La ultimul termen de judecată, Elena Udrea a declarat că este nevinovată și a spus că dacă ar fi să o ia de la capăt ar face „în aşa fel încât Bute să boxeze în România”, relatează News.ro.

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia şi pe omul de afaceri Dragoş Botoroagă.  

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. Procesul a durat aproape doi ani.