Evenimentul Zilei > Actualitate > Elena Udrea despre candidatura la Primăria Capitalei: „Vedem”
Elena Udrea despre candidatura la Primăria Capitalei: „Vedem”

Elena Udrea despre candidatura la Primăria Capitalei: „Vedem”

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Elena Udrea, şi-a preluat în această dimineaţă funcţia, iar după-amiază a organizat şi prima şedinţă. Udrea a precizat că intenţia ei nu este să candideze la Primăria Capitalei, ci să recâştige încrederea bucureştenilor.

"Trebuie să promovăm proiecte de interes comun", a declarat Elena Udrea în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul PDL. "Suntem conştienţi că PDL a pierdut din sprijinul bucureştenilor. Vom fi alături de cei care doresc să facă lucruri bune pentru Bucureşti. Toţi cei cărora le pasă de Bucureşti pot veni alături de noi", a mai declarat preşedintele interimar al PDL Bucureşti.

"Ne-am propus ca până luni, 2 august, să venim cu variante de organizare a PDL Bucureşti în aşa fel încât să acoperim toate domeniile de interes, un aspect extrem de important fiind acela al comunicării. Vrem să fim cât mai aproape de oameni, vrem să ne facem înţeleşi, vrem să ajungem din nou pe stradă între bucureşteni, iar un alt aspect important căruia i-am alocat foarte mult timp din discuţia noastră este acela al atragerii de noi membri", a mai precizat aceasta.

Udrea a precizat astăzi că misiunea ei în fruntea organizaţiei de Bucureşti a PDL nu este de a candida la Primăria Capitalie. În opinia acesteia, candidatura trebuie stabilită după o competiţie internă.

Întrebată dacă va intra în această competiţie, Elena Udrea a precizat: "Vedem. Cine va intra în această competiţie în primul rând trebuie să-şi dorească şi apoi trebuie din măsurători să reiasă că are şi şanse. Deci e greu de spus".

Joi, însă, ministrul dezvoltării a precizat pentru EVZ că s-ar înscrie în cursă pentru Primăria Capitalei, dar a mai spus că susţine "o competiţie internă pentru toţi doritorii".
Aceasta a început mandatul prin a da indicaţii personalului cum să cureţe şi să amenajeze sediul şi cum să pregătească întâlnirea cu membrii organizaţiei.

"PDL Bucureşti, să se întoarcă la modelul Traian Băsescu"
Cu această ocazie, Elena Udrea a declarat că "nu mai pune mâna pe mop orice ar fi", după ce, în campania electorală dinaintea alegerilor Parlamentare, Udrea a încercat să arate că este o femeie obişnuită care face în continuare aceleaşi lucruri, cum ar fi să croşeteze, să dea cu mopul sau să facă sarmale.
Ajutată de deputatul PDL Brânduşa Novac, Elena Udrea a dat sfaturi celor trei femei de serviciu "înarmate" cu găleţi, mături, mopuri, cârpe şi substanţe de curăţat, cum să pregătească întâlnirea pe care membrii organizaţiei PDL Bucureşti urmează să o aibă loc astăzi, de la ora 15.00.
"Pe mop nu mai pun mâna, orice ar fi", a spus Udrea, după care a arătat că mesele ar trebui să fie aşezate nu ca la restaurant, ci grupate, astfel încât membrii PDL Bucureşti să stea cât mai apropiaţi unul de celălalt în şedinţă.
Preşedintele interimar a recomandat personalului să ude podeaua, să înlăture pânzele de păianjen şi praful de pe un "copăcel" din grădina interioară şi să îndepărteze un plastic care acoperea o gaură dintr-un geam spart, relatează Agerpres. Însă Udrea nu a avut timp să îşi personalizeze biroul, acest lucru urmând să-l facă în perioada următoare.

Anca Boagiu susţine că organizaţia avea nevoie de un nou conducător

Printre cei care au venit astăzi la şedinţa de partid se regăsesc Ana Boagiu, Cristian Preda, Daniel Funeriu, Brânduşa Novac. Însă nu au venit decât vreo 20 de lideri, pentru că o parte dintre aceştia sunt plecaţi în concediu. Singura care a făcut declaraţii la începutul întâlnirii a fost Anca Boagiu, care a precizat că "organizaţia de Bucureşti avea nevoie de un nou conducător şi de o nouă organizare".
Un prim mesaj al Elenei Udrea a fost acela că este "onorată că este preşedinte interimar", dar că reprezintă şi o mare responsabilitate.

"Este o mare onoare şi o mare responsabilitate pentru că PDL Bucureşti este cea mai mare organizaţie a PDL, nu numai că este cea mai mare, dar este o organizaţie care a dat de trei ori primarul general al Capitalei şi de două ori preşedintele României. Această istorie a organizaţiei ne obligă pe toţi cei de aici la performanţă şi cred că este important să se ştie că personal nu am venit la organizaţia PDL Bucureşti pentru a candida la Primăria Capitalei. Misiunea mea este să recâştigăm împreună încrederea bucureştenilor şi să facem în aşa fel încât bucureştenii să devină din nou implicaţi în rezolvarea problemelor pe care le avem cu toţii în acest oraş care creşte de la o zi la alta aşa cum se întâmpla pe vremea lui Traian Băsescu", a declarat Elena Udrea.
Ea a ţinut să precizeze că vrea să aducă oameni noi în organizaţie, însă "nu criteriul vechimii în partid trebuie să stea la baza ascensiunii acestora, ci cei care au un proiect pentru înbunătăţirea Capitalei trebuie să li se alăture".

"Cu timpul în ultimii ani am renunţat la modelul Traian Băsescu şi cred că este momentul ca PDL Bucureşti să se reîntoarcă la bucureşteni, să facem politica Bucureştiului împreună cu ei. De aceea eu cred că avem nevoie să deschidem partidul, cred că de acum înainte nu criteriul vechimii în partid trebuie să fie cel care să stea la baza ascensiunii în PDL Bucureşti, ci cel al proiectelor. Oricine are un proiect, oricine este interesat de modernizarea oraşului, de dezvoltarea lui, este binevenit în PDL Bucureşti şi porţile sunt deschise pentru toţi cei cărora le pasă de Bucureşti. Ne dorim să aducem oameni noi, să avem alături de noi oameni din societatea civilă, oameni care sunt bine pregătiţi profesional, reprezentativi în domeniile lor de activitate, este important să ne întărim echipa", a mai spus Elena Udrea.

<object height="385" width="480"><embed allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube.com/v/WE1i-zOSyAQ&hl=en_US&fs=1" height="385" width="480"></embed></embed><//embed></object>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.