Evenimentul Zilei > Economie > Elena Udrea îl promovează pe Dracula
Elena Udrea îl promovează pe Dracula

Elena Udrea îl promovează pe Dracula

Elena Udrea vrea să reinventeze mitul Dracula şi să se folosească de imaginea acestui personaj pentru a atrage turiştii străini.

Ministrul turismului a declarat în cadrul târgului de la Berlin că inten ţio nează să realizeze un circuit mergând pe urmele lui Vlad Ţe peş. „Dracula este un brand foarte cunoscut de străini şi ne putem folosi de acest lucru. Şi-i vom duce pe turişti pe la Mănăstirea Snagov, la palatul din centrul Capitalei şi, bineînţeles, la Castelul Bran”, a declarat Udrea.

Aceasta a firmat însă că, din păcate, administrarea castelului este incertă, dar intrarea Branului în acest circuit ar fi mai mult decât necesară. Udrea a precizat însă că nu-şi doreşte un Dracula Park în România. Ministrul turismului i-a invitat pe turiştii germani să viziteze România de Paşte şi să meargă pe litoral sau în Bucovina. „Sper că, în ciuda crizei financiare, numărul turiştilor germani în România nu va scădea”, le-a transmis Udrea oficialilor germani, asigurându- i că Ministerul Turismului ţine foarte mult la „principala piaţă de turişti străini a României”.

Potrivit Elenei Udrea, marele operator TUI, care s-a retras de pe piaţa românească în 2006, s-ar putea întoarce în 2010. În acelaşi timp însă, ministrul aspiră la piaţa de turişti arabi. Aceasta susţine că mai mulţi investitori din ţările arabe sunt interesaţi de regiunile balneare din România şi inten ţionează ca, după târgul din Dubai, să redeschidă biroul de turism din regiune.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: