Eleganta Jacqueline Kennedy

Eleganta Jacqueline Kennedy

Nascuta la 28 iulie 1929, americanca Jacqueline Lee Bouvier a primit o educatie aleasa.

Cu origini irlandeze, engleze, scotiene si franceze, Jackie a preferat sa i se pronunte numele in franceza. Il cunoaste pe John F. Kennedy cand, lucrand ca reporter la New York, ii ia un interviu. In 1953 se casatoresc si viata lor devine publica atunci cand Kennedy isi depune candidatura la presedintie. In campania electorala, Jackie contribuie foarte mult la publicitatea sotului ei”.

Prima Doamna a Americii

Jacqueline devine in 1961 Prima Doamna a Americii. Oricat de mult si-ar fi dorit sa nu fie in lumina reflectoarelor, acum viata ei este plina de evenimente: participa la campanii, promovand cultura, tine discursuri in franceza, italiana si spaniola, organizeaza mese festive si adopta rolul de „protectoare a presedintelui”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu un dezvoltat simt al elegantei, Jacqueline prefera tinutele haute-couture ale designerilor francezi. Acestea fiind insa  foarte scumpe, evita sa le poarte pentru a nu-i jigni pe americani. De cele mai multe ori,  rochiile ei sunt semnate de designerul american Chez Ninon, care se straduia sa imite creatiile frantuzesti. Jackie da dovada de curaj si tarie de caracter in momentul asasinarii presedintelui, in 1963. Ii era alaturi, pe bancheta din spate a limuzinei decapotabile, cand acesta a fost impuscat. Ulterior, intr-un interviu, Jacqueline avea sa declare: „Acum este o legenda, cand ar fi preferat sa fie un barbat”.

In 1968, Jackie se marita cu miliardarul grec Aristotel Onassis si ramane vaduva a doua oara, in 1975. Singurele satisfactii sunt cei trei copii, toti Kennedy. Isi petrece ultimii ani din viata (a murit in 1994) lucrand ca editor la New York.