Elan şi Felix-Antenă, domni generoşi pentru PSD

Elan şi Felix-Antenă, domni generoşi pentru PSD

Fostul soţ al Mihaelei Rădulescu şi posturile TV ale familiei Voiculescu au contribuit financiar la campania social-democraţilor.

Elan Schwartzenberg ia cu o mână de la stat şi cu cealaltă dă la PSD. Fostul soţ al Mihaelei Rădulescu s-a dovedit a fi un contributor substanţial la campania electorală a social-democraţilor. La alegeri parlamentare din toamna anului trecut, prin firma sa, Seaview Advertising, a donat la PSD suma de 230.000 de lei.

Aceeaşi firmă de publicitate a beneficiat anul trecut, pe vremea guvernării Tărceanu-PNL, de un contract finanţat de ministerul sănătăţii, în valoare de trei milioane de lei, adică aproximativ 800.000 de euro. Contractul a avut ca obiect organizarea campaniei „Stop Fumat” şi a avut-o ca protagonistă chiar pe Mihaela Rădulescu, la acea vreme soţia lui Elan Schwartzenberg.

Donaţia de aproximativ 70.000 de euro nu este însă singura legătură cu PSD. Elan Schwartzenberg este un apropiat al primarului constănţean Radu Mazăre, în a cărui zonă de influenţă desfăşoară câteva afaceri. Printre altele, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu se ocupă şi cu imobiliarele. El a început de curând construcţia unui bloc de opt etaje în Constanţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Antena 1 şi 3, propagandă gratuită

Posturile TV Antena 1 şi Antena 3 deţinute de familia Voiculescu au fost sponsori electorali oficiali ai PSD, alături de care PC a candidat la parlamentare. Potrivit listei cu donaţii declarate, publicată de Autoritatea Electorală Permanentă, cele două Antene au contribuit la campania din toamna anului trecut cu servicii în valoare de 64.000 de lei.

Serviciile prestate au constat în difuzarea gratuită de spoturi electorale cu PSD. Antena 1 a difuzat spoturi în valoare de 15.485 de lei. Contribuţia adusă de Antena 3 la propagarea mesajelor electorale ale social-democraţilor a fost mai substanţială: 458.260 de lei. La acestea se adaugă o donaţie făcută în nume personal de Dan Voiculescu: 93.000 de lei. Liderul PC a mai declarat servicii prestate pentru PSD în valoare de 7.000 de lei.

Alianţa PSD+PC a obţinut în campania de anul trecut donaţii în valoare totală de 13,2 milioane lei (aproximativ 3,5 milioane euro), din care 10 milioane de la persoane fizice, iar restul de la firme. BANI PENTRU MANDAT

Năstase şi Mihăilescu şi-au donat salariile pe câţiva ani

Adrian Năstase a declarat donaţii pentru campania PSD în valoare de 90.925 de lei. Suma reprezintă salariul de deputat pe o perioadă de doi ani, adică jumătate din mandatul care ar fi trebui să-i asigure imunitate parlamentară în faţa justiţiei.

Şi Şerban Mihăilescu a investit în prelungirea imunităţii o sumă consistentă: 150.000 de lei, adică echivalentul salariului de senator pe trei ani. Un alt donator generos a fost Robert Negoiţă. Omul de afaceri a devenit deputat PSD după ce a contribuit la campanie cu 115.000 de lei. Aceeaşi sumă a donat şi noul deputat Carmen Moldovan. Cel mai generos candidat PSD a fost Nicolae Moga, om de afaceri devenit senator de Constanţa. El a donat 200.000 de lei.

Unii dintre candidaţii PSD au aruncat banii în campanie degeaba. Trezorierul PSD, Aristide Roibu, a donat 135.000 de lei, dar a ratat mandatul de senator. La fel a păţit şi senatorul Corneliu Pascu care a donat 150.000 de lei. Marius Petcu, liderul confederaţiei sindicale CNSLR-Frăţia, a donat pentru PSD 73.000 de lei. Cu toate acestea, soţia sa, Claudia Petcu, a ratat mandatul de deputat de Bucureşti.

Pe lista celor care au declarat contribuţii financiare la campania PSD nu apare şi numele lui Mircea Geoană. Figurează însă un apropiat al său, omul de afaceri Marius Ivan, fost patron al firmei de vopseluri Dufa, actual mogul imobiliar. El a donat 150.000 de lei în nume personal şi 200.000 de lei printr-o fundaţie care-i poartă numele. CITIŢI ŞI:

Regii WC-urilor ecologice şi Paszkany, sponsori ai PDL