Mai mult de 300 de oameni se știe deja că au murit, majoritatea în Pakistan, și cel puțin 2.000 au fost răniți. Echipele de salvare au fost trimise în zone muntoase, unde impactul seismului este încă neclar.

Talibanii, care controlează unele zone afectate, au cerut agențiilor de ajutorare să nu oprească furnizarea de sprijin umanitar. Un purtător de cuvânt a declarat că luptătorii talibani au primit ordine să ajute victimele.

Pe de altă parte, oficialii pakistanezi au spus că cel puțin doui ghețari din munții Karakoram s-au despreins și alți câțiva s-au crăpat din cauza cutremurului, creând temeri legate de posibile inundații. Mulți oameni, de frica unor replici, și-au petrecut noaptea dorimind afară, în temperaturi foarte scăzute.

Președintele afgan Ashraf Ghani a declarat într-un discurs televizat a cerut celor care trăiesc în zone afectate să ajute la eforturile de ajutorare. Conform oficialilor, 76 de oameni au murit și 268 au fost răniți, în Afganistan – aceste numere pot crește, însă. În Pakistan, 231 de persoane au fost ucise și 1.632 rănite. India, Iranul și forțele americane din Afganistan și-au oferit sprijinul, dar până acum autoritățile locale nu au cerut asistență.