Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Eficiență nemțească! De ce e rata mortalității coronavirus atât de scăzută în Germania?
Eficiență nemțească! De ce e rata mortalității coronavirus atât de scăzută în Germania?

Eficiență nemțească! De ce e rata mortalității coronavirus atât de scăzută în Germania?

Dacă în Italia rata mortalității (de fapt, în termeni științifici, a letalității- numărul de decese raportat la numărul de bolnavi) atinge 9 la sută, în Franța 4,5%, iar în Marea Britanie 5,3%, în Germania ea este de doar 0,4 la sută. E o reușită care poate fi considerată un miracol.

Există, totuși, niște explicații cât se poate de raționale pentru acest miracol german. Oficial, Germania afirmă că e vorba de faptul că pacienții germani sunt, de regulă, că există un număr mare de paturi la terapie mai intensivă, iar echipele care fac anchetele epidemioloice muncesc cu dăruire  pentru a „găsi fiecare caz”, notează Daily Mail. Într-adevăr, vârsta medie a pacienților germani este de 46 de ani, comparativ cu 63 în Italia și 64 în Marea Britanie. De altfel, peste 70 la sută dintre persoanele identificate ca fiind infectate în Germania au între 20 și 50 de ani, a declarat recent șeful institutului de sănătate Lothar Wieler.

Mai mult, Germania are paturi de terapie intensivă mai multe decât Italia, Franța sau Marea Britanie, ceea ce înseamnă că pacienții se pot recupera mai rapid. Germania are în prezent 25.000 de paturi de terapie intensivă completă cu suport respirator, iar autoritățile intenționează să dubleze această cifră în săptămânile următoare pentru a preveni o eventuală supra încărcare a spitalelor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE