Evenimentul Zilei > Actualitate > Efectul Caracal. Surpriza incredibilă de pe aeroportul din Dublin
Efectul Caracal. Surpriza incredibilă de pe aeroportul din Dublin

Efectul Caracal. Surpriza incredibilă de pe aeroportul din Dublin

Mesajul „Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate”, scris în limba română, apare afișat la loc de cinste în aeroportul din Dublin, Irlanda.

Iată  că dramele din Caracal, care au scos la iveală și existența unor rețele extinse de prostituție și trafic de persoane, au ajuns și în atenția străinilor.

Mesajul în limba română „Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate” a fost pus la toate ghișeele poliției de frontieră care verifică pașapoartele, a spus o turistă româncă în Irlanda.

Femeia care a atras atenția asupra existenței acestui mesaj în aeroportul din Dublin a mai spus că a fost profund şocată la vederea acestuia, în dimineaţa zilei de vineri, 9 august. Românca a precizat că ofiţerul de la Poliţia de Frontieră care i-a verificat actele i-a mărturisit că a avut deja un caz al unei românce care a reclamat abuzul, deşi era doar ora 10.00 dimineaţa.

„Astăzi, pe aeroportul din Dublin, toate birourile/gheretele poliției de frontieră care verifică pașapoartele la sosire aveau un afis cu mesajul în limba română «Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate». Cu numere de telefon, adrese email etc. Mi s-a făcut rău instantaneu. Ofițerul de frontieră care mi-a verificat mie pașaportul mi-a spus că au pus afișele azi și deja el avusese un caz (era nici 10 dimineața). Ziceți voi ce sa facem, că eu am rămas fără aer”, a scris românca, pe Facebook.

Contactați, reprezentanții biroului de informații ai aeroportului din Dublin au evitat să dea un răspuns clar pe marginea subiectului. „Vă mulțumim pentru solicitarea dumneavoastră, dar vă recomandăm să discutații cu direcția de imigranți pentru acest subiect”, potrivit libertatea.ro.

Într-un alt răspuns, oficialii aeroportului au redirecționat întrebările referitoare la acest subiect la Departamentul de Justiție și Egalitate din Irlanda.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News