EDITORIALUL EVZ: Crin Antonescu, un preşedinte pentru Iri şi Sânzi

EDITORIALUL EVZ: Crin Antonescu, un preşedinte pentru Iri şi Sânzi

Cum ar fi arătat "Revoluţia bunului simţ", dacă, în 2009, Crin Antonescu ar fi fost ales preşedintele României?

Nu reuşesc să scap de întrebarea asta de când am auzit că prezidenţiabilul USL a "analizat" posteriorul lui Emil Boc, într-un "show scabros" difuzat de Antena 1. Încep să cred că ar fi semănat cu Marea Revoluţie Culturală a lui Mao. Cu o singură diferenţă. Crin Antonescu nu near fi obligat să-i memorăm tezele despre bun simţ, ci ne-ar fi obligat, prin decret, să ne abonăm la tabloide.

Ce ar fi făcut Antonescu dacă astăzi era preşedintele României şi s-ar fi dus la Washington, cu sau fără Victor Ponta? Ar fi avut, probabil, o agendă mult mai consistentă decât întâlnirile PSD-istului cu şeful de cabinet al lui Joe Biden, sau al lui Hillary Clinton. Probabil, secretarul de stat american l-ar fi primit la o cafea. Cum s-ar fi comportat liberalul într-un astfel de context? I-ar fi ghicit în ceaşcă? Ar fi întrebat-o despre infidelităţile lui Bill? Poate şi-ar fi programat un tête-àtête cu Monica Lewinski, în care să întoarcă pe toate feţele rochiţa fostei stagiare de la Casa Albă.

Când un politician intervine telefonic, într- un show- ce găzduieşte frecvent piţipoance, manelişti şi pacienţi neinstituţionalizaţi, din păcate, de ospiciile patriei-, pentru a chicoti pe seama colăcelului unui adversar politic, te poţi aştepta la orice. Ce resorturi interioare l-or fi împins pe preşedintele liberal să facă un astfel de gest Dumnezeu ştie. Nu sunt specialist în psihanaliză, deşi mi-aş fi dorit într-un astfel de moment. "Reprezentaţia" oferită publicului de Antonescu, luni seară, poată fi explicată simplu, printr-un puseu de mahalagism neaoş românesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ipocrizia cu care "revoluţionarul bunului simţ" a încercat să-şi mascheze doza de voyeurism (e o apreciere profană, nu un diagnostic- n.a.) a fost revoltătoare. "Domnule Capatos, nu vreau să vă pun piedici în emisiunea dvs., dar politicienii trebuie să aibă dreptul la astfel de momente de intimitate". Carevasăzică, respectă libertatea "presei" de a descărca vidanje la ore de maximă audienţă, dar o îndeamnă să nu exagereze, pentru a nu leza alte libertăţi fundamentale. Deontologie din budoar.

Cu aceeaşi ipocrizie a vărsat şi o lacrimă pentru Emil Boc, confesându-se că-i pare rău că i s-a întâmplat aşa ceva. N-ar trebui să-i pară. Nu Boc era politicianul de tot plânsu’ în situaţia asta.

Cât despre Victor Ponta, constat că a schimbat macazul la timp. Dacă nu ar fi existat repoziţionarea de la discursul de învestire a noului guvern, ar fi trebuit să îşi asume gestul partenerului de alianţă. PSD-istul şi-a dat probabil seama că este doar o chestiune de timp ca radicalismul de care face atâta caz Crin Antonescu să se transforme în discurs de sorginte vadimistă.

Dintre toţi preşedinţii liberali, Crin Antonescu dovedeşte că este singurul lipsit de ştaif. De luni seară orice comparaţie cu Brătienii este o insultă. Nici măcar sintagma "european cu papion" nu i se potriveşte. Gestul său din emisiunea lui Capatos îi legitimează ca oameni politici pe Iri, Sânzi, Cruduţa sau Sexy Brăileanca. Dacă Sânzi va candida la Primăria Capitelei, aşa cum a anunţat, n-ar trebui să mai mire pe nimeni. Ascultându-i intervenţia telefonică, Crin Antonescu mi s-a părut un preşedinte potrivit pentru România momentului de faţă. Discursul său a fost consonant cu o societate acaparată de prost gust, impostură, prostie fudulă şi moravuri îndoielnice. Poate a venit timpul ca România să nu mai fie condusă de un preşedinte- jucător precum Traian Băsescu, nici de un preşedinte- spectator precum Emil Constantinescu, ci de un preşedinte- bârfitor aşa cum se prefigurează Crin Antonescu. Citiți și:

  • Înregistrarea cu Emil Boc, dezbrăcat în vestiarul sălii de sport, a fost refuzată de Cancan TV | VIDEO
  • CTP despre Antonescu: "A acceptat să parlească la bordel"
  • Sebastian Lăzăroiu: Crin Antonescu e un voyeurist. Votați-l și se va uita pe gaura cheii în baia voastră!
  • CRONICA TV: Călătoria lui Ponta în America. Iliescu adoră boabele de mac pe melana roz. "Şi zi aşa, eşti din România?"