Edilii ilfoveni îi momesc pe votanţi cu RATB-ul

Edilii ilfoveni îi momesc pe votanţi cu RATB-ul

Primarii localităţilor din jurul Capitalei şi-au adus aminte că alegătorii lor au nevoie de mijloace de transport în comun, aşa că fac presiuni, în plină campanie electorală, pentru a le obţine.

Primarii sunt buluc, de ceva vreme, la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB). Fac presiuni politice, cer şi dau din coate ca să obţină câteva autobuze care să treacă prin localităţile pe care le-au păstorit patru ani. "Nu se pot introduce peste noapte, trebuiau să facă din timp. Durează. Ei vor repede, repede. Graba a început acum cum câteva săptămâni", au explicat, pentru EVZ, mai mulţi şefi de autobaze. Şi, deşi edilii aveau bază legală să ceară transport în comun încă din toamna lui 2010, când Consiliul General al Capitalei a aprobat mai multe linii de mijloc de transport în comun al RATB-ului în Ilfov. În tot acest timp, locuitorii din jurul Capitalei au fost nevoiţi să apeleze la maxi-taxi, care, de cele mai multe ori, sunt pline şi şoferii nu dau bilete călătorilor.

Până în prezent, Regia a decis înfiinţarea liniilor de transport între Bucureşti şi localităţile Popeşti- Leordeni, respectiv Cornetu. În 2010 au renunţat, în an electoral vor iar Potrivit unor surse din cadrul RATB, localităţile Afumaţi, Dărăşti, Pantelimon şi 1 Decembrie sunt următoarele care vor beneficia de autobuzele Regiei. "Cei care au depus acum trei luni, vor primi acordul. Cererile depuse zilele aceste sunt mai dificil de rezolvat. Au avut timp doi ani să ceară", au conchis sursele citate. Transportul în judeţul Ilfov a fost sistat în iunie 2010, pe motiv că autorităţile ilfovene nu şi-au achitat cheltuielile. Municipalitatea a notificat CJ Ilfov pe 10 iunie şi pe 8 iunie 2010, fără niciun rezultat. De altfel, şi în anul 2005, cele 68 de linii preorăşeneşti ale RATB au fost desfiinţate, după ce în 2004 au fost alegeri locale. Şeful Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, susţine că Ilfovul va beneficia de transport performant în 2013 60 de milioane de lei era datoria CJ Ilfov faţă de RATB în 2010. Autorităţile spuneau, la acea vreme, că nu pot achita suma

Ne puteți urmări și pe Google News