Evenimentul Zilei > Social > Edilii Capitalei propun ca metroul să oprească la penitenciarul Rahova
Edilii Capitalei propun ca metroul să oprească la penitenciarul Rahova

Edilii Capitalei propun ca metroul să oprească la penitenciarul Rahova

Pe lângă finalizarea linie de metrou Drumul Taberei-Eroilor, PMUD prevede și construcţia unei noi linii de transport subteran care să lege cartierele Rahova şi Colentina, magistrala 7 trecând pe la Piaţa Unirii.

O nouă linie de metrou ar putea fi construită în Capitală, până în anul 2030, prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Bucureşti-Ilfov 2016-2030, document ce a fost pus în februarie, în dezbatere publică, de către Primăria București.

Proiectul este prevăzut pe traseul Bragadiru – Alexandriei – Rahova – Piaţa Unirii – Moşilor – Obor – Colentina – Voluntari. Traseul măsoară aproximativ 25 de kilometri, 30 de staţii, un depou şi o parcare.  

"În funcţie de rezltatele studiului de fezabilitate şi disponibilitatea unor surse suplimentare de finanţare, se estimează începerea execuţiei cu grad de realizare 33%, aproximativ un miliard euro, până în 2030", se menţionează în PMUD Bucureşti-Ilfov.

În zona de sud stațiile vor fi la Sebastian, Barza, Piața Rahova, Autogara Rahova, Penitenciar Rahova, stațiile Expres, Alaska, magsitrala terminându-se la stația Independenței 1877.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.