Evenimentul Zilei > Actualitate > MINISTERUL COPY PASTE. Ecaterina Andronescu, acuzată de PLAGIAT
MINISTERUL COPY PASTE. Ecaterina Andronescu, acuzată de PLAGIAT

MINISTERUL COPY PASTE. Ecaterina Andronescu, acuzată de PLAGIAT

Un fost coleg cu Ecaterina Andronescu la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, Nicolae Toma, a declarat, aseară, la emisiunea "Naşu`" că în lucrarea acesteia de doctorat sunt informaţii obţinute de soţia sa în urma unei operaţiuni de spionaj industrial.

Dr. ing. Nicolae Toma, profesor universitar la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, spune că documentaţia referitoare la reţetele de „superfinisare”, care se regăsesc în lucrarea de doctorat a Ecaterinei Andronescu, sunt obţinute de soţia sa din spionaj industrial.
Acesta a declarat că ar fi vorba de aproximativ 80 kg de documentaţie pe care le-ar fi obţinut soţia sa în urma unei vizite în SUA, în anul 1978, de la o fabrică din Syracuse. Apoi, toate informaţiile legate de „superfinisare” au fost direcţionate către Facultatea de Chimie din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. Toma a mai adăugat că pentru a fi folosite acele informaţii s-a semnat un contract de cercetare, iar din echipă a făcut parte şi Andronescu.
Ecaterina Andronescu a fost numită în funcţia de ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, iar aseară a depus jurământul în faţa preşedintelui Traian Băsescu. Preşedintele i-a recomandat să depună o declaraţie pe proprie răspundere cum că nu a plagiat în nicio lucrare. Andronescu a refuzat. „N-am fraudat, nu am participat la fraudă şi nu o să fiu niciodată participantă la fraudă şi cred că fiecare este responsabil pentru ceea ce face el”, a spus noul ministru al Educaţiei.