Profesorii din federație susțin că respectivul act nu a fost discutat cu partenerii sociali. Ei consideră că, prin acest document, Ministerul Educaţiei amână cu aproximativ o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care urmează a se organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Naţională.

De asemenea, prin acelaşi act, se amână până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale, lucru care va afecta grav şi mişcarea de personal, potrivit sursei citate.

„Ceea ce a făcut Ministrul Educaţiei este ilegal. Nu poţi să-ţi baţi joc de copii, părinţi şi cadre didactice. Sunt părinţi care s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-şi înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaţionale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în Bucureşti, de mâine, liceele ar trebui să-şi prezinte oferta. Însă, unităţile de învăţământ nu au aprobate cifrele de şcolarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârşitul lunii mai.“, a declarat pentru Mediafax, Marius Ovidiu Nistor, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret“

Nu în ultimul rând  Federaţia Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" solicită anularea ordinului emis de Ministrul  Educaţieişi anunţă că, în condiţiile în care ministrul Ecaterina Andronescu nu va reveni asupra actului în cauză, federaţia, în colaborare cu asociaţiile de părinţi şi elevi, va demara ample acţiuni de protest.

Ecaterina Andronescu s-a facut remarcată, de-a lungul anilor cât a fost la carma învățământului, cu măsuri prea puțin populare, acestea fiind des contestate atât de dascali cât și de elevi.  

 

Te-ar putea interesa și: