Evenimentul Zilei > Social > E vital. De ce trebuie să dormi la prânz
E vital. De ce trebuie să dormi la prânz

E vital. De ce trebuie să dormi la prânz

Cele mai noi cercetări demonstrează că e absolut necesar să dormi la prânz. E benefic pentru organism. Există însă și o condiție. Specialiștii au cercetat aspectul și ne dau cele mai interesante ponturi.  

Somnul de după-amiază a ajuns să fei considerat un obicei ”prost”. S-a spus că e apanajul oamenilor leneși. Dar unele dintre cele mai m,ari persoanlități ale lumii contrazic. Muhammad Ali, Leonardo da Vinci și Winston Churchill obișnuiau să traga ”un pui de somn” în timpul zilei.

Recent, expertii au ajuns la concluzia că somnul de după prânz este foarte benefic pentru organism. Există niște condiții. Nu trebuie să dormiți mai mult de o oră și jumătate. Iar dacă vreți să fiți foarte activi la trezire, recomandarea experților e să beți cafea înainte de somnul de siestă.

Care e explicația? Un somn de scurt odihnește corpul și mintea, ducând la creșterea productivității, are un impact pozitiv asupra stării psihice și asupra sietmului imunitar. Toate astea se întâmplă chiar și în cazul unui somn scurt de 15 – 20 de minute.  Consumul de cafea înaintea somnului de prânz crește nivelul de alerta al organismului la trezire, spun medicii.