Evenimentul ZileiPoliticaE oficial: Tăriceanu și Ponta își spun adio! Fără fuziune între PRO România și ALDE

E oficial: Tăriceanu și Ponta își spun adio! Fără fuziune între PRO România și ALDE

E oficial: Tăriceanu și Ponta își spun adio! Fără fuziune între PRO România și ALDE
PRO România a anunțat convocarea Congresului Național Extraordinar, la care se va decide întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE.

Fără fuziunea între PRO România și ALDE! Partidele lui Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta se despart din cauza diferențelor doctrinare și de viziune, anunță PRO România. Cele două partide nu au reușit să treacă pragul electoral la alegerile parlamentare.

Fără fuziune între PRO România și ALDE! Motivul ”divorțului” politic: diferențe de viziune

„Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx al PRO România a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice. Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare”, precizează un comunicat de presă al Pro România.

Are legătură decizia PRO România cu acțiunea DNA?

Congresul Național Extraordinar va avea loc pe data de 26 februarie. Evenimentul se va desfășura online, în vederea respectării măsurilor de siguranță.

Pro România și ALDE au decis, într-un congres comun organizat în noiembrie 2020, fuziunea celor două partide. Membrii ALDE au candidat pe listele Pro România la alegerile  din decembrie, însă nu au trecut pragul electoral. Noua formațiune trebuia să se numească Pro România Social Liberal.

Călin Popescu-Tăriceanu susținea că va fi o ”forţă politică de centru”, care va menţine ”echilibrul” pe scena politică. „Vrem să jucăm rolul unei busole. Sunt singurii capabili să facem o reală opoziție”, declara atunci președintele ALDE. Cele două partide și-au unit forțele, după rezultatul slab de la alegerile locale din septembrie, unde Pro România a obținut puțin sub 5%, iar ALDE sub 3%.

Un alt motiv al renunțării de către PRO România la fuziunea cu ALDE ar putea fi scandalul în care e implicat politicianul. Luni,  acesta a fost pus sub inculpare de procurorii DNA.  Tăriceanu este implicat într-un dosar, în care e acuzat de luare de mită în valoare de 800.000 de dolari.

 


Accesează: