Producătorii români de gadgeturi concurează puternic pe piaţa tabletelor ieftine. Cei de la E-Boda şi-au lansat prima tabletă, Impresspeed E1, cu display de 7 inci.

Tableta are un design destul de atrăgător. Partea din spate a carcasei este îmbrăcată în aluminiu, ceea ce o face să se fixeze destul de bine în mână şi să nu-ţi faci griji că se va zgâria.

Are intrare USB

În ceea ce priveşte porturile, ne-a sărit în ochi faptul că are intrare pentru card microSD, HDMI – pentru a rula majoritatea tipurilor de fişiere video pe televizor, dar şi o intrare pentru stick USB. În mufa din urmă poţi conecta un modem pentru a avea şi acces la internet 3G.

Touchscreen-ul răspunde bine la comenzi. Sistemul de operare Android este o versiune mai veche, 2.3, însă cei de la E-Boda spun că în următoarea perioadă vor face un update la cea mai nouă versiune.

Culorile nu sunt foarte vii

Ecranul este luminos, însă, în comparaţie cu tabletele de ultimă generaţie, culorile nu sunt foarte vii, iar imaginile sunt destul de pixelate.

În ceea ce priveşte display-ul, în comparaţie cu celelate două tablete româneşti, de la Evolio şi AllView, calitatea este aceeaşi. Toate trei au o rezoluţie de 800×480.

Rulează foarte bine clipuri pe Youtube, iar viteza de navigare pe internet este destul bună.

Impresspeed E1 e perfectă pentru cineva care e la prima tabletă PC, vrea să-şi verifice mail-ul, să citească presa şi, fără să dea prea mulţi bani, să se bucure de sutele de mii de aplicaţii dezvoltate pentru sistemul de operare Android.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/r8woqMJ_XYU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Citiți și:

  • Noul iPad se vinde ca pâinea caldă
  • Piaţa tabletelor, mai disputată ca oricând
  • Cu cine se duelează noul iPad prezentat de Apple
  • Cele mai puternice tablete vândute în România