Evenimentul Zilei > Actualitate > Duvăz, săracul PSD-ist cu bloc de milioane de euro
Duvăz, săracul PSD-ist cu bloc de milioane de euro

Duvăz, săracul PSD-ist cu bloc de milioane de euro

Deputatul construieşte un imobil de lux în zona exclusivistă "Aviatorilor - Herăstrău"

Ţara arde şi baba se piaptănă! Cam aşa s-ar putea traduce activitatea socialdemocratului Bogdan Niculescu Duvăz care, preocupat nevoie-mare de binele ţării, s-a apucat să-şi construiască nu o vilă, ci un bloc întreg, cu patru etaje şi 3 niveluri la subsol, în chiar "buricul târgului", lângă Bulevardul Aviatorilor. Anul trecut, în plină criză economică, când românii se chinuiau după disponibilizări şi tăieri salariale, când euro luase avânt faţă de leu, după cum el însuşi spunea la TV, Bogdan Niculescu Duvăz s-a apucat de ridicarea unui imobil care, la valoarea de pe piaţă, într- o zonă exclusivistă a Bucureştilor, depăşeşte 3 milioane de euro. Panoul obligatoriu, care trebuie montat la loc vizibil în faţa oricărei construcţii în lucru, stipulează cu litere mari că beneficiarii blocului sunt deputatul pesedist şi fiica cea mică a acestuia, Catinca Duvăz.
De asemenea, acelaşi panou prezintă şi o schiţă a imobilului de lux care se construieşte, precum şi specificaţia că este "Imobil de locuit 3S+P+4E". Termenul de execuţie este de 24 de luni din data începerii efective a construcţiei, respectiv 13 iulie 2012. Bogdan Niculescu Duvăz a ales să-şi construiască blocul de milioane de euro pe locul vechii case părinteşti, situată pe strada Emanoil Porumbaru, la nr. 84, stradă paralelă cu Bulevardul Aviatorilor, vizavi de Parcul Herăstrău.

În 1998, conform de claraţiei sale de avere, deputatul moşteneşte casa părintească, de 240 de metri pătraţi, iar în anul 2003, prin intermediul soţiei, cumpără şi casa vecină, de la nr. 82, o vilă de 145 de metri pătraţi. Anul trecut, el donează casa cumpărată în 2003 fiicei sale, Catinca, după care, la scurt timp, demolează cele două imobile şi, demarează imediat construcţia blocului.
În declaraţia de avere nu pomeneşte nimic de construcţie şi nu a luat nici un credit de la bancă.
3-4 milioane de euro este valoarea nedeclarată a blocului făcut de Bogdan Niculescu Duvăz împreună cu fiica sa, Catinca

Blocul de lux al deputatului pesedist, din zona Aviatorilor, va fi gata anul viitor FOTO: MĂDĂLIN PRIBU
Cine îi dă bani lui Duvăz?
Cu toate că la rubrica beneficiari figurează doar deputatul împreună cu fiica sa, Bogdan Niculescu Duvăz spune că banii aparţin unui investitor: "Construiesc blocul pe locul unde a fost casa părinţilor mei şi a bunicilor, acolo m-am născut. Într-adevăr, anul acesta, imobilul nu mai apare în declaraţia de avere fiindcă l-am demolat anul trecut, când am început construcţia blocului. Anul acesta apare numai terenul. Cu părere de rău, nu vă pot spune cât costă pentru că este un contract privat între noi şi un investitor. Este o chestiune privată, care se desfăşoară conform PUZ-lui".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.