Viorel Duru, şeful Direcţiei de Licenţiere din cadrul FRF, a fost clar ieri în cazul echipei patronate de George Copos: „Cei de la Rapid au depus la noi documentele, dosarele de plată şi extrasele de cont. Pot plăti până la 31 martie. Sper să se rezolve situaţia, nici nu vreau să mă gândesc că nu-şi vor achita datoriile. Nu e deloc confortabil să fii retrogradat din această cauză…”. Duru a expus şi varianta neplăcută a cazului: „Dacă nu plăteşte până marţi, Rapid va fi exclusă din Liga I şi nu va primi licenţa. Nu vom avea nicio păsuire. Nici măcar o zi! Aplicăm regulamentul”.

De cealaltă parte, Grigore Sichitiu, director general la FC Rapid, a dat asigurări că gruparea din Grant va scăpa de datorii. „Până marţi se rezolvă totul! Nu vom avea probleme. Duşmanii noştri să nu-şi facă iluzii, pentru că vom plăti. Ne vom lua licenţa. În ianuarie, când nimeni nu ne dădea şanse şi toată lumea ne vedea în faliment, am reuşit să formăm o echipă care practică acum cel mai bun joc. Rapid se bate pentru titlu. Suntem la doar cinci puncte de Dinamo”, a spus, pentru EVZ, Sichitiu.

În trecut, numeroase alte echipe n-au îndeplinit standardele UEFA pentru a juca în Liga I, dar federaţia le-a iertat inexplicabil, în ciuda opoziţiei lui Duru. Din acest motiv, FRF este acum monitorizată de forul european.