Evenimentul Zilei > Sport > Dueluri fără câştigători
Dueluri fără câştigători

Dueluri fără câştigători

Prima etapă din faza grupelor la Cupa Africii pe Naţiuni la fotbal s-a încheiat miercuri seară, cu două rezultate de egalitate.

În Grupa D, Tunisia a remizat cu Senegal, scor 2-2, în timp ce Africa de Sud a evitat în ultimul moment debutul cu o înfrângere, scor 1-1 cu Angola.

Senegalezii au început meciul în forţă, dar primul gol a fost marcat de tunisieni, în minutul 9, prin Jemaa. Următoarele două reuşite le-au aparţinut senegalezilor (Sall, minutul 45, şi Kamara, minutul 66). „Vulturii cartaginezi“ au forţat însă în atac şi au obţinut un egal, Traoui trimiţând mingea în poartă de la aproximativ 30 de metri. Reuşita tunisianului l-a făcut pe Henri Kasperczak, antrenorul naţionalei din Senegal, să regrete că nu şi-a îndemnat elevii să închidă jocul la scorul de 2-1. „Întotdeauna primul meci la o competiţie este mai greu. Per ansamblu, rezultatul este echitabil. Totuşi, noi am avut mai multe ocazii“, a spus Kasperczak.

În celălalt meci, Africa de Sud a fost condusă de Angola până în minutul 86. Manucho a deschis scorul pentru angolezi în minutul 29, Van Heerden restabilind egalitatea cu puţin înainte de fluierul final.
 
În Grupa A s-au disputat aseară, după închiderea ediţiei, meciurile Guineea – Maroc şi Ghana – Namibia, iar astăzi, în Grupa B, se vor desfăşura partidele Coasta de Fildeş – Benin şi Nigeria – Mali.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: