Anglia şi Ţara Galilor, echipele care au acumulat punctaj maxim după primele două etape, s-au întâlnit astăzi la Londra într-o confruntare aşteptată cu sufletul la gură în Insulă.

Galezii, care trecuseră până acum de Irlanda, în deplasare (23-21), şi de Scoţia, pe "Millennium Stadium" din Cardiff (27-13), şi-au trecut în cont cel de-al treilea succes.
Victoria Ţării Galilor, scor 19-12, s-a conturat pe final, în minutul 76, atunci când, la scorul de 12-12, Scott Williams a reuşit singurul eseu al meciului la capătul unei faze de toată frumuseţea. A fost prima oară când Ţara Galilor s-a aflat la conducere pe tabela de marcaj!
La ultima fază a meciului, englezii au fost şi ei foarte aproape de eseu, arbitrul australian Steve Walsh având nevoie de patru minute de arbitraj video pentru a lua o hotărâre: nu a fost eseu!
Anglia rămâne cu cele două victorii din primele două runde, cu Scoţia, la Edinburgh (13-6), şi cu Italia, la Roma (19-15).

Neozeelandezul Warren David Gatland, antrenorul Ţării Galilor, nu a putut conta astăzi pe serviciile unui om foarte important, James Hook.

Coechipier cu românii Marius Tincu şi Ovidiu Toniţă la Perpignan, James Hook acuză o intoxicaţie alimentară.
Într-o altă partidă, Irlanda a dat de pământ cu Italia la Dublin, scor 42-10, luând şi bonusul ofensiv.

Iată programul etapei a III-a:

AZI
Irlanda – Italia 42-10
Anglia – Ţara Galilor 12-19
MÂINE
17.00: Scoţia – Franţa, în direct la dolce sport