DSK a fost chemat, marţi dimineaţă, la ora locală 9.00, la audieri, scrie, astăzi "Le Figaro".
Dominique Strauss-Kahn (63 de ani) este acuzat de complicitate la proxenetism.

În dosarul "Carlton", toţi ceilalţi martori au fost deja interogaţi. DSK a rămas printre ultimii, tocmai de aceea au apărut zvonuri potrivit cărora fostul şef al FMI ar putea fi arestat preventiv.

În timp ce Franţa se pregăteşte pentru alegeri prezidenţiale, în cadrul cărora şi DSK era aşteptat să candideze, dacă nu ar fi existat scandalul violului, într-o fostă cazarmă a jandarmeriei din Lille procurorii se pregătesc, acum, pentru interogatoriul de marţi. Analiştii politici vorbeau despre DSK, atunci şef al FMI, ca despre unul dintre cei mai puternici adversari al lui Nicolas Sarkozy la preşedinţia Franţei.

În luna mai 2011, însă, Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat că ar fi agresat sexual o cameristă a Hotelului Sofitel din Manhattan. Procesul a durat câteva luni, timp în care imaginea şi reputaţia lui Strauss-Kahn au fost puternic afectate.

Vara trecută, în iulie, DSK a fost eliberat din arestul la domiciliu, în urma deciziei procurorilor care au stabilit că menajera a minţit în faţa juriului. DSK a avut doar câteva luni de linişte, întrucât, în luna octombrie, numele său a fost legat de un alt scandal: dosarul "Carlton", un dosar de proxenetism. Din momentul în care numele lui DSK a fost legat de acuzaţiile de proxenetism, presiunea a crescut pe procurorii din Lille, cei care conduc ancheta.

Imediat ce a aflat despre aceste acuzaţii, DSK a declarat că vrea să fie audiat cât mai curând pentru a pune capăt "speculaţiilor şi extrapolărilor care sunt periculoase şi, din nou, maliţioase". De atunci, însă, au trecut câteva luni de aşteptate pentru DSK, audierea fiind stabilită pentru 21 februarie 2012.

Orgii pentru DSK

Toamna trecută, presa franceză relata faptul că un șef al poliției a organizat o orgie cu DSK, într-o cameră de hotel din Paris. Înaltul oficial din poliţie ar fi urmat să facă parte din garda de corp a lui Strauss-Kahn dacă acesta ar fi devenit președintele Franței. Cel puțin două dintre prostituatele anchetate in acest caz spun că Strauss-Kahn le-a fost client.
CITIŢI ŞI:

  • DSK se justifică: ”N-am știut că fac sex cu prostituate, pentru că erau dezbrăcate”
  • Prostituatele, despre raporturile sexuale ”brutale” cu Strauss-Kahn: ”Îi place să recurgă la forță”
  • Strauss-Kahn, victima unui complot politic? Ministrul de interne neagă informaţiile
  • Scandalul sexual al anului 2011: DSK vs camerista de la Sofitel. O carieră spulberată în câteva zile
  • Teoria unui complot împotriva lui DSK revine. De ce nu se poate întoarce în politică fostul şef al FMI
  • Biografia lui DSK: raportul sexual de la Sofitel a fost "consimţit, dar stupid"