Curtea de Apel a sesizat Înalta Curte pentru dezlegarea acestei chestiuni de drept. Marian Iancu arată că în 2014 judecătorii l-au condamnat definitiv fără a ține cont de faptele sesizate, arată omul de afaceri într-un drept la replică adresat EVZ.

„În calitate de reprezentant al unui acționar minoritar (aproximativ 7%) al SC Rompetrol Rafinărie (fosta SC Petromidia) (…) din interiorul companiei sesizam și probam fapte penale săvârșite de persoane grupate în jurul domnului Dinu Patriciu, prin care s-a adus un prejudiciu bugetului Statului Român în valoare de aproximativ 1 miliard USD. (…) În perioada de după depunerea plângerii (…) anume între anii 2005 și 2015/2016 am fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, consumat fără încălcarea legii și pentru o evaziune fiscală infirmată prin expertiză judiciară de cinci experți independenți stabiliți de instanță, dar ocolită în final cu ocazia deciziei penale de domnii judecători Camelia Bogdan și Mihalcea Alexandru în 2014.

(…) În cauza Rompetrol 2 DIICOT a făcut și face în continuare dovada unor interese contrare legii și adevărului. Nici d-na Alina Bica, nici d. Horodniceanu și din păcate nici D. Felix Bănilă, actualul procuror șef-direcție, nu sunt în afara suspiciunilor rezonabile că au acționat și acționează împotriva Statului Român, favorizând infractorii. Fiind martor în acest caz, dețin probele necesare pentru a face asemenea declarații publice”.