Evenimentul Zilei > Monden > Drama lui Oneață. „Regele barbutului”, la disperare. Doar Gigi Becali îl mai poate salva!
Drama lui Oneață. „Regele barbutului”, la disperare. Doar Gigi Becali îl mai poate salva!

Drama lui Oneață. „Regele barbutului”, la disperare. Doar Gigi Becali îl mai poate salva!

Cândva unul dintre cei mai respectați oameni ai vieții de noapte în Capitală, „Oneață” a ajuns azi la disperare.

Ion Pârnică a fost supranumit „Regele barbutului”, omul care vrăjea zarurile ca nimeni altul. Mize uriașe i-au trecut printre degete și parteneri „cu greutate” s-au înclinat în fața norocului său, Gigi Becali și Victor Pițurcă fiind doi dintre aceștia.

După un periplu prin străinătate, „Oneață” s-a întors în țară, însă aici duce o viață mizeră, la limita subzistenţei, după cum scrie cancan.ro. Mai mult, din pricina unui proces, riscă să ajungă și la închisoare! Pe finalul anului trecut, Pârnică a fost condamnat la 100 zile de detenție, drept pedeapsă pentru „săvârșirea infracțiunii de desfășurare fără licență sau autorizație a jocurilor de noroc”.

Instanța a stabilit cuantumul unei zile de amendă la 70 de lei. Pentru întreaga condamnare, „Oneață” are de plătit în total 7000 de lei, bani de care nu dispune. Iată ce povestește Ion Pârnică: „În urmă cu doi ani am avut un bar în Pitești, unde se jucau table, cărți, mai multe jocuri distractive. Acolo veneau oameni din toate orașele, printre care și Emi Pian, Antonică, Guți… A venit, la un moment dat, Poliția, ne-a luat, ne-a dat amenzi, câte 500 lei de căciulă. În fine! După ce au dat toate aceste amenzi, la câteva luni am fost chemat la București să dau declarații. M-am dus, am dat declarații, m-au întrebat ce și cum.

Le-am spus că mi-am primit pedeapsa, mai îmi trebuie încă una?! Mi-au spus că aici e altă treabă, că au fost făcute niște întâmplări cu «cartoforii», cu Emi Pian… Și au spus că eu am făcut jocul. Iar Poliția mi-a impus să vorbesc de cineva pe care eu nu l-am văzut. Am refuzat și și-au dat cuvântul că mă vor trimite în instanță. La sfârșit mi-au dat 100 de zile muncă în folosul comunității și 7.000 de lei amendă. Nu am avut de unde plăti, nu am avut nici unde să muncesc pentru că sunt bolnav. A trecut o perioadă și m-am trezit că totul s-a revocat în pușcărie. M-am prezentat acum zece zile, am plătit 1.000 de lei, mai am de achitat restul și mi-a dat termen pe 5 martie să plătesc tot”.

„Oneață” este disperat. Dacă nu face rost de bani într-o săptămână riscă să ajungă la pușcărie. Acum își aduce aminte de prietenii cu care „spărgea” babaroasele, oameni avuți, dar care azi pare să-și fi uitat anturajul de altădată.