Dragoş Săvulescu. Un dandy printre "câini" şi "oi"

Dragoş Săvulescu. Un dandy printre "câini" şi "oi"

E extravagant şi, pe undeva, snob. Are o anume naivitate. Poate tocmai de aia, de când a ieşit la "înaintare", au tăbărât pe el cioclii fotbalului.

Face o notă aparte printre secăturile din Liga lu’ Mitică. Are maşini scumpe, haine de firmă şi întoarce banii cu lopata, dar e educat şi discută despre Schopenhauer şi Hegel, cu uşurinţa cu care Mititelu vorbeşte de Florin Salam. Are alură de manechin. Numele i-a fost asociat cu femei frumoase. E bărbat bine, cu un aer macho, dar are o anume naivitate. S-a băgat în fotbal din pragmatism, nu din hobby. Evident, n-a scăpat de repertoriul mitocanilor. Gigi Becali l-a etichetat: homosexual! Finul oierului, Borcea, i-a ţinut isonul. Nu le convenea. Diferenţa dintre el şi ceilalţi oameni de fotbal e de câteva biblioteci. Îl cheamă Dragoş Săvulescu şi e şeful "câinilor" de la Dinamo. Macho, bogat şi credincios

A întârziat la întâlnire, că s-a hotărât în ultimul moment să se spele pe cap. Cei doi bodyguarzi din faţa casei sunt ambii veterani din Irak, Kosovo şi Afganistan. Îi salută, politicos.

Cărţile bibliotecii din spatele biroului sunt legate ca la marile case. Cine e Dragoş Săvulescu? La 38 de ani, e un om realizat? "În momentul în care nu-ţi mai faci griji cu nota de plată când intri într-un restaurant, înseamnă că ai depăşit momentul...", îl citează pe Ion Ţiriac.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poartă un ceas Lange&Sohne Flyback de 120.000 de dolari. Râde: "Când m-a văzut Ţiriac cu un Roger Dubuis Dublu Tourbillon, de 140.000 de euro, a zis c-o să-şi ia unul şi mai şi... Să mă umilească! Şi-a luat unul la fel... Ăla e cel mai scump: Acum doi ani, am fost tâlhărit, la Milano, de un ceas de o sută de mii de euro!".

Cât de bogat este? Se ruşinează un pic şi o ia precum "Mister" Cornel Dinu: "E o chestiune filozofică. Viaţa are o componentă materială şi una spirituală. Importante sunt principiile. Pentru mine sunt cele zece porunci! E mai actual Noul Testament decât cel vechi. Isus a venit pe Pământ să schimbe lumea...".

Păcatele unui miliardar

Ce citeşte? "Cărţi psihologice legate de sensul vieţii şi de motivare. Sunt la un nivel la care mă pot dispensa de lucrurile materiale. După ce le ai la superlativ eşti obligat să te îndrepţi spre cele importante!", vorbeşte ca un duhovnic miliardarul. A venit cu un Mercedes S 500.

Colecţia sa mai cuprinde un Porsche GT de 450.000 de euro, un Lamborghini LP 640 şi un Rolls Royce Phantom, ambele de 400.000 de euro. Îşi permite una mai scumpă? Zâmbeşte, aristocratic: "Dacă vând două, da! Conchide: "Sunt credincios. Mă spovedesc şi am ce păcate să mărturisesc!".

A intrat în fotbal pe mâna rivalui Borcea: "Nu mă consider om de fotbal! La Dinamo sunt acţionar, coproprietar al clubului. Oamenii de fotbal au o structură marcată de fenomen... E doar o mică parte a activităţii mele!", mărturiseşte: "Sunt mai degrabă pragmatic decât sentimental. Sunt dinamovist prin adopţie! Am fost suporter al Craiovei şi am simpatizat şi cu Steaua şi cu Dinamo în anii ’80!". Prima afacere, la 18 ani

Tânărul provine dintr-o familie de ingineri. A terminat ASE-ul şi Dreptul. Revine pe Pământ: "Am făcut bani 70-80% din imobiliare. Înainte de boom!".

Zice că prima afacere i-a ieşit la 18 ani: "Am vândut casa profei de biologie şi am rămas cu 3.000 de dolari. De două mii mi-am luat un Opel Kadett. Eram singurul băiat ce venea la şcoală cu maşina. O umpleam cu fete la întors!".

Arată nişte poze. În unele e la costum în altele îşi arată muşchii. Pe faţă aceeaşi expresie: "Ce să fac. Aşa sunt eu, macho...".

Managerul lui Dinamo a pozat ca să demonstreze că poate. Cu toate astea spune că nu are și n-a avut niciodată legătură cu modellingul și lumea modei "Cine face rău plăteşte!"

Trage de fiare la el acasă, ca să-şi întreţină trupul de topmodel, dar la mâncare nu e pretenţios: "Îmi găteşte o femeie ciorbe, grătare sau salate. Doar la cârciumă prefer mâncarea italienească, chinezească sau japoneză".

Revine la fotbal. "Dinamo e pe val absolut, fără să bage vreun ban acţionarii! Doar cu sponsorizări, vânzări de jucători sau alte resurse...", se laudă el. Bate în retragere: "N-am scos niciun ban de la Dinamo deşi am băgat suficiente milioane de euro!". Nu vrea să spună suma exactă: "Nu există deocamdată posibilitatea amortizării investiţiei".

În ce relaţii mai e cu Borcea? E sec: "Ne există relaţii. Nu ne vorbim!". Pe 6 ianuarie 2011, Gigi Becali l-a acuzat că e gay. Borcea i-a luat apărarea, cum că nici vorbă, pentru ca, nu mult timp după aceea să reia mitocănia naşului său.

Dragoş Săvulescu e complet relaxat: "Procesul cu Becali merge foarte bine. În iunie am termen. Gigi va trebui să justifice afirmaţiile absolut aberante!".

Pe Borcea l-a "iertat": "Sincer, nu l-am dat în judecată şi pe Borcea, pentru a nu crea tensiuni în plus la Dinamo. Şi pentru că era bolnav... Dar cine face rău plăteşte într-un fel sau altul!". Acuzaţiile sunt greu de crezut privind numai prin prisma faptului că a fost căsătorit, are o fetiţă şi una dintre cuceririle sale a fost splendida Mădălina Ghenea, fosta parteneră a lui Leonardo di Caprio. Ea a fost cauza divorţului său? "Nu, alta a fost cauza!". Cândva, Săvulescu și Borcea formau o pereche de prieteni buni. Niciunul nu recunoaște, dar banii, cel mai probabil, i-au despărțit. Nu mai au dialog!

"Sunt un tip complex!" Ce-i place şi ce nu-i place în România? "Îmi place pământul şi trecutul nostru!", se dă patriot specialistul în imobiliare. "Nu-mi plac cea mai mare parte a oamenilor. Între anii ’75-’90 era un alt nivel de de respect, civilizaţie, educaţie şi moralitate!", vorbeşte ca din cărţi tânărul miliardar.

Are o relaţie în prezent, dar nu vrea să spună cu cine. Susţine că n-are vicii: "Nu beau, nu fumez, nu pariez, cât despre femei..., nu sunt un afemeiat!", bravează Săvulescu.

Miliardarul are un corp de invidiat. Are propria sală de forţă: "În România, oamenii confundă ideea de a avea grijă de sănătatea şi aspectul tău, cu ideea de metrosexualitate". Spune că în ultimul timp a cam dat lectura pe scris: "Am încercat să-mi fac timp să scriu… Cred că am talent, da’ asta trebuie să o spună alţii. Sunt idei despre viaţă, idei filozofice. Sunt mult mai matur decât par! Ce să fac, sunt un tip complex!". Managerul dinamoviştilor are discursul lui Cornel Dinu, maşini mai scumpe ca Borcea, păr mai mult ca Nicolae Badea şi bun-simţ cât toţi