Evenimentul Zilei > Actualitate > Navă militară românească, la exercițiul multinațional „NUSRET 16”, din Turcia
Navă militară românească, la exercițiul multinațional „NUSRET 16”, din Turcia

Navă militară românească, la exercițiul multinațional „NUSRET 16”, din Turcia

Un amplu exercițiu multinațional de luptă contra minelor, organizat de Forțele Navale ale Turciei, se desfășoară în perioada 25 noiembrie-4 decembrie în apele turcești, la aplicație participând și dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente”, al Forțelor Navale Române.

Nava a plecat, astăzi,din portul Constanţa pentru a se alătura navelor militare din Arabia Saudită, Bulgaria, Georgia, Grecia şi Turcia, care participă la exerciţiul organizat de Forţele Navale ale Turciei. 68 de marinari militari, şase scafandri şi doi ofiţeri de stat major, ambarcaţi la bordul Dragorului Maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” (30), au fost invitați să participe la Exerciţiul multinaţional de luptă contra minelor „NUSRET 16".

Dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” face parte din pachetul de forţe pus la dispoziţia NATO de către Forţele Navale Române şi este comandat de căpitan-comandorul Decebal Ciobăniţă. În anul 2016, nava a făcut parte din Gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2, în lunile februarie şi iulie, şi a participat la mai multe exerciţii multinaţionale în Marea Neagră şi în Marea Mediterană.