Evenimentul Zilei > Politica > DRAGNEA este ȘOCAT. Cum se pune PRESIUNE pe JUDECĂTORII din dosarul său
DRAGNEA este ȘOCAT. Cum se pune PRESIUNE pe JUDECĂTORII din dosarul său

DRAGNEA este ȘOCAT. Cum se pune PRESIUNE pe JUDECĂTORII din dosarul său

Liderul PSD, Liviu Dragnea, se declară „şocat” de afirmaţiile preşedintelui instanţei supreme, Cristina Tarcea, el susţinând că aceasta „a spus-o cu subiect şi predicat că se face presiune să se facă motivarea mai repede, să se facă procesul mai repede„.

Liviu Dragnea, șeful PSD, consideră că este o presiune clară asupra judecătorilor în dosarul său, în care a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare, scrie Digi24. Acesta s-a referit la declaraţiile Cristinei Tarcea potrivit cărora magistraţii au termen până la 1 septembrie pentru a motiva toate deciziile, iar în caz contrar va fi sesizată Inspecţia Judiciară.

„Am văzut-o pe doamna Tarcea, preşedinta Curţii Supreme. Pentru mine a fost mai mult decât şocant să citesc şi ulterior să urmăresc ce a spus cu presiune clară asupra judecătorilor. A spus-o cu subiect şi predicat că se face presiune să se facă motivarea mai repede, să se facă presiune să se facă procesul mai repede şi că acum sunt în căutare de judecători să se găsească minim trei din cinci", a declarat Liviu Dragnea, duminică seară, la România TV.

El a susţinut că "beneficiarul" condamnării sale este "statul subteran, paralel", Iohannis "şi cu toţi cei din jurul lui, procurori, ofiţeri de informaţii, ofiţeri SPP".

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, spunea că le-a dat termen judecătorilor până la 1 septembrie pentru a motiva toate deciziile, ea afirmând, într-un interviu la Realitatea TV, că în caz contrar va fi sesizată Inspecţia Judiciară.

„Paleta de activitate de judecată a judecătorilor de penal este extrem, extrem de largă. Este asta o justificare pentru o întârziere nu prea mare a redactărilor. Din punctul meu de vedere, este imposibil la Înalta Curte, cel puţin, să respecţi termenul de motivare de 30 de zile. S-au luat tot felul de măsuri administrative, în prezent a fost redus mult numărul de dosare care au fost întârziate la motivare. Am acordat termen până la 1 septembrie tuturor să profite de vacanţa judecătorească şi să-şi termine stocul de dosare de redactat. În caz contrar, vor suporta consecinţele legii, respectiv voi sesiza Inspecţia Judiciară, lucru pe care l-am mai făcut şi în alte situaţii, nu ar fi o noutate pentru ei", a explicat Tarcea.