Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea și Tăriceanu au comis o poznă în grădina Cotroceniului
Dragnea și Tăriceanu au comis o poznă în grădina Cotroceniului

Dragnea și Tăriceanu au comis o poznă în grădina Cotroceniului

Peste 200 de suflete mişună pe peluza din grădina Cotroceniului. Este ora 12.30 şi preşedintele Klaus Iohannis a organizat o recepţie de Ziua Europei, unde a invitat sportivi, politicieni de toate culorile, feţe bisericeşti, actori. Invitat special - preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

 În faţa scenei se întreţin foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Traian Băsescu. Apare şi premierul Sorin Grindeanu. „Ce faci, măi?”, i se adresează Băsescu, după care îi întoarce spatele. Grindeanu, stingher, se îndreaptă spre alţi invitaţi.

Dintr-o cameră a Palatului coboară Iohannis şi soţia lui, Carmen. Nu se ţin de mână. Alături de ei, Juncker (62 de ani), coboară cu greu scările şi se sprijină de marginea de piatră. Nu-l ajută nimeni.

Episod delicat

Liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, îşi fac apariţia cu o jumătate de oră întârziere, un gest de evitat la asemenea recepţii. Au ratat total discursul lui Iohannis. Trec prin faţa lui Juncker, în timp ce vorbeşte. Dragnea începe să salute invitaţii, cu spatele la preşedintele Comisiei Europene. Iohannis se uită în altă direcţie. Anul trecut, nu i-a invitat pentru că sunt „penali”, acum a ales „o reprezentare cât mai largă a spectrului politic”.

Băsescu şi Dragnea pornesc o discuţie privată. Râd cu poftă. Juncker îl îmbrăţişează cu căldură pe Ion Iliescu şi îl pupă pe ambii obraji. Klaus Iohannis şi Prima Doamnă sunt sufocaţi de invitaţii care vor o poză. „Hai, mai la umbră”, spune şeful statului. Sesiunea foto continuă sub copaci.

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, îşi piaptănă părul alb, rar, dat pe spate, cu un pieptene negru pe care îl ţine în buzunarul din faţă al sacoului. Se îndreaptă încet să-i salute pe liderii statului.

Justiţia, discretă

Departe de centrul acţiunii, procurorul- şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, îmbrăcată într-o rochie albastră, discută cu câţiva apropiaţi. „Căutam justiţia şi nu o găseam”, îi spune o doamnă. „Asigurăm bunul mers…”, îi răspunde ea. La câteva mese distanţă, Procurorul General, Augustin Lazăr, cu ochelari negri de soare, discută, retras, cu o cunoştinţă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: