Interimarul Marcel Ciolacu, marele favorit la „scrutinul” din 19 februarie, afirmă că nu va fi niciodată „contracandidatul lui Sorin Grindeanu”, dar nici fostul premier nu va candida împotriva sa!

„N-o să fiu contracandidatul lui Sorin Grindeanu niciodată şi nici Sorin Grindeanu, contracandidatul meu. Acest lucru am încercat să-l lămuresc de mult timp, cel puţin între mine şi Sorin Grindeanu s-a lămurit acest lucru”, a declarat Ciolacu la finalul ședinței CEx a PSD.

În treacăt, președintele interimar a lansat câteva săgeți la adresa foștilor șefi ai partidului, Liviu Dragnea, respectiv Viorica Dăncilă: „Îmi place să mă uit la istoria, nu neapărat îndepărtată, dar şi recentă şi să învăţ din greşelile altora, chiar dacă deranjează sau nu. Cred că preşedintele PSD, încă cel mai mare partid din România şi cu certitudine, indiferent de ce fel de alegeri vom avea, va rămâne cel mai mare partid din România, trebuie condus de o persoană care are şi anumite victorii. Este insuficient să revendici scaunul de preşedinte al PSD doar că ai la un moment dat, vremelnic, cea mai înaltă funcţie din partid în statul român”.

Cu toate că nu au încă un lider de facto, social-democrații știu cine se va ocupa de campania electorală pentru următoarele alegeri. În acest sens, Marcel Ciolacu a făcut următorul anunț: „Consider că nu este o prioritate Congresul, prioritatea este strategia partidului şi organizarea pentru alegeri. Am anunţat colegii că domnul Claudiu Manda o să fie şeful de campanie, el va lucra îndeaproape cu Mihai Tudose, doi oameni care ştiu să facă alegeri şi doi oameni care au câştigat alegeri. Au termen până miercuri să vină cu echipa de campanie şi cu oamenii desemnaţi pe regiuni de către preşedinţii de organizaţii”.